Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-02-28, 00:05   #2191
AniaM69
Zadomowienie

Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią

Cytat:
Napisane przez rawita Pokaż wiadomość
Tzn. takie na receptę? Ystheal nie wystarczy?
Możesz od niego zacząć, jasne, a w międzyczasie kołuj recept na Locacid czy inny Atrederm

Cytat:
Napisane przez meredith85 Pokaż wiadomość
Dla osob, ktore narzekaja na wysuszanie przez oleje- gdzies dawno temu przeczytalam, ze oleje lepiej sie wchlaniaja jak sie doda NMF. Oprocz lepszej wchlanialnosci, ja zauwazylam lepsze nawilzenie ( na 10 ml olejku wlewam ok 7-8 kropel NMF- nie pytac mnie dlaczego, sama sobie tak ubzduralam, mi wystarcza).

Ania, wiem ze jestes "matka robocopa", wiec masz juz duze doswiadczenie z kwasami. Poradz mi, bo troche lipnie mi idzie ta przygoda z nimi. Co bedzie najlepsze na zlikwidowanie podskornych gul, mam ich sporo, male i wieksze. Wczoraj juz nie wytrzymalam i zaczelam to wszystko wyciskac, nie bede mowic, w jakim stanie znajduje sie moja geba. Pare razy zrobilam peeling salicylowy, ale straszny burak mi wyszedl, poza tym moje naczynka na policzkach ostatnio cos szaleja, wiec wole salicyla ograniczyc do toniku ( czolo, grzbiet nosa, bo na skrzydelkach naczynka sie pojawily i broda). Migdalowego zrobilam dwa razy, za pierwszym razem sie nie luszczylam wcale, za drugim ( 1ml kwasu na 4 ml wody) ladnie zluszczyla sie tylko broda i nos. Czolo na ktorym mi najbardziej zalezalo i policzki calkowicie olaly kwas. W zasadzie to podobal mi sie ten migdal, ale chyba musze zrobic wiekszy kaliber, jestem gruboskorna jakas ( tego migdala nie zmywalam, poszlam z nim spac !!). Mam jeszcze mlekowy, ale uzywam go jedynie do regulacji ph.

Moja pielegnacja to
rano- serum C na zmiane z serum z niacynamidu+ filtr
wieczorem- serum z Q10, dokladnie to
FAZA A
Wybrany hydrolat
Hydromanil
D-pantenol
FAZA B
Wybrany olej\macerat zimnotłoczony
Masło karite
Lecytyną HLB 4
Polysorbate 80
Koenzym Q10
Witamina E
Wybrany olejek eteryczny

na zmiane z serum z NMF, mixu kwasu hialur. malo i duzoczasteczk. i jedwabiu. Wczesniej smaruje nos, czolo i brode tonikiem salicylowym ze wzgledu na zaskorniki, potem klade serum. Chcialabym wcisnac kwas hialur. do tego serum z Q10, zeby bylo jedno, np. zamiast karite, ktore dla mnie w zasadzie jest zbedne. Ale nie wiem czy moge, orientuje sie ktos? Chcialam rowniez retinoidy wlaczyc do pielegnacji, ale narazie ta opcja odpada. Za to moge robic peelingi, tylko musze sie jakos bardziej do nich przekonac.
Za szybko się zrażasz do kwasów. Skoro migdałowy służył Twojej buzi, stosuj. Ja nie jestem akurat jego miłośniczką. Działa chwilowo. Na dłuższą metę imho nic nie zrobi ani z zaskórnikami ani z gulami ani z cerą w ogóle. Po kilku dniach efekt rozświetlenia zanika i tyle przyjemności z migdała.
Ja jestem piewca cudownego działania kwasów BHA i retinoidów

Hialuronu możesz dodać kroplę mieszając w zagłębieniu dłoni praktycznie ze wszystkim, tylko że w tym serum masz już przecież świetny nawilżacz - hydromanil.
AniaM69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując