2009-02-27, 23:07
|
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: Scent Bar VII
Cytat:
Napisane przez Sabbath
Mam to samo. Często nie rozumiem tego, co jest napisane na Synestezji czy Per Fumum - po prostu nie rozumiem. Dociera do mnie ogólny klimat, jakieś darcie szat, straszny mhrrrok i skowyt duszy. I gniew jakiś. Tak to odbieram.
Twister pisał kiedyś, że kadzidła muszą człowieka tarmosić, szarpać, powalać na ziemię i wyrywać wnętrzności. A ja kurczę... Wcale nie chcę, żeby mi perfumy wyrywały cokolwiek i tarmosiły. mnie się one maja podobać!
Mam się w nich dobrze czuć. Mogą zachwycać, ale nie budzić grozę, tylko mają piękne być i tyle.
Myslę, że własnie dlatego do Twistera Synestezja trafia i szczególnie mocno go porusza. To jest kwestia rodzaju potrzeb.
Albo się mylę?
|
Łojezu. To ja się nie znam chyba. Albo za mało we mnie masochizmu. Albo nieuduchowiona jestem. No bo - perfumy do targania wnętrzności? Wnętrzności to mi targało jak pierwszy raz robiłam sekcję, za takie perfumy dzięki serdeczne.
Cytat:
Napisane przez Sabbath
Ja mam tendencje do pisanie za długich zdań. 
Zwykle pracując nad tekstem tnę zdania na kawałki i dodatkowo wycinam połowę przymiotników, których też spontanicznie nadużywam. 
|
Eeee tam, Ciebie czytam z przyjemnością. A miałam na myśli manierę, która nakazuje zdanie za długie wydłużyć, a do nadmiaru przymiotników dorzucić jeszcze kilka 
Cytat:
Napisane przez Sabbath
Moja dziś była.  Noszę ją na okrętkę cały rok. I to nie pierwszy... 
|
Moja jest chyba starsza ode mnie Ledwo zakrywa nerki, więc na taką pogodę się nie nadaje, jeszcze tak z pięć-sześć stopni cieplej i z szalikiem będę mogła ją w końcu włożyć.
|
|
|