Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
Napisane przez margolcia1006
Ja jak byłam pod koniec 8 tygodnia na usg to też mojej dzidziulce bardzo szybko biło serduszko 185 uderzeń na minutę i lekarz powiedział że mieści się w granicach normy i absolutnie żeby się tym nie przejmować. Im dzidzia będzie starsza tym serduszko będzie zwalniać tempo. Ja też się na początku zmartwiłam ale skoro lekarz powiedział żeby się tym nie przejmować to troszkę sie uspokoiłam. Także głowa do góry!  Na pewno wszystko jest dobrze  .
|
Dziekuje za pocieszenie Tez mam nadzieje, ze bedzie dobrze - i u Ciebie,i u mnie 
Cytat:
Napisane przez margolcia1006
Dopiero teraz doczytałam dalszą część postu  . Ja właśnie miałam kilka dni temu sen że będe miała dziewuszke  . Zresztą ja jakoś od samego początku mam takie dziwne przeczucie że to będzie dziewczynka mimo że płeć jest dla mnie naprawde bez znaczenia. Tak samo uciesze się z chłopczyka jak i dziewczynki ale coś mi mówi że jedak będę mieć córeńkę. Zobaczymy.... 
|
A no widzisz To moze faktycznie ten szybki puls u naszych dzieciaczkow jest oznaka plci pieknej Ja jak bylam pierwszy raz w ciazy, to niestety nie mielismy ubezpieczenia i tak wyszlo, ze pierwszy raz trafilam do lekarza w 20 tygodniu ciazy. Bylo bardzo smiesznie, bo przyszlismy na ta pierwsza wizyte, a ja juz mialam dosc widoczny brzuszek i dzidzia kopala jak szalona. Wiec moja lekarka zrobila mi pierwsze USG i tak jak to jest na pierwszej wizycie - potwierdzila moja ciaze,mowiac "congratulations, you are pregnant" Myslalam, ze spadne z krzesla, tak sie smialam.
No ale mowie to wszystko dlatego, ze wlasnie nie mialam tych pierwszych USG i nie widzialam jak moj synek sie rozwija od samego poczatku. Wiec teraz jak widac taka mala kruszynke to dla mnie to jest niesamowite przezycie. I wlasnie jak w czwartek widzielismy juz malego czlowieczka, to ja az chcialam powiedziec, ze wyglada mi to na dziewczynke, ale sie powstrzymalam, bo moja doktorka wszystko zawsze powaznie tlumaczy i pewnie to pytanie przyjela by w taki sposob, ze zaczela by mi mowic, ze plec dopiero poznamy w ok. 20 tygodniu, a nie tak wczesnie 
Tez bylo smiesznym to, ze jak ostatnio ogladalismy dzidziusia, to lekarka zatrzymala obraz ("zamrozila") zeby zmierzyc dzidziusia. A ja akurat w tym momencie zapytalam, czy dzidzius teraz juz sie rusza (chodzilo mi o to, czy na tym etapie rozwoju juz sie rusza). A ona zrozumiala to w swoj sposob, i mowi, ze "tak tak, dziecko sie rusza, ja tylko zatrzymalam..." a po chwili sie kapnela i dodala, ze zatrzymala obraz, a nie ze zmusila dziecko zatrzymac sie w brzuchu
Cytat:
Napisane przez katarzinka1006
rozumiem, że chodzi o pomiar przezierności karkowej NT ???
|
Dokladnie o to chodzi 
bea83, ja mam takie samo zmartwienie co Ty. Moj synek tez wlasnie spi w lozeczku i bede musiala go "wygonic" zanim dzidzius sie urodzi. Ale z innej strony zastanawiam sie czy nie kupic poprostu innego tanszego lozeczka dla dzidziusia(np. w IKEA sa bardzo tanie), a synka zostawic w tym jego lozeczku. On tak samo jeszcze sie nie nauczyl z niego wychodzic i narazie nic tego nie zapowiada. A dla mnie jest na reke jak sie obudzi i nie lata po domu tylko czeka az przyjde go wyciagnac z lozka. Szczegolnie dobrym bedzie to, zeby siedzial w lozeczku i nie latal po domu, jak dziecko bedzie w nocy plakalo i on sie tez bedzie budzil. U nas niestety jest taka sytuacja, ze maz czesto pracuje w nocy, wiec ja bede musiala radzic sobie z dwojka dzieci.
Ile Twoj synek ma lat? I jak zamierzasz go ewentualnie przyuczyc do "doroslego" lozka?
NURSING is my profession!
|