Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Resocjalizacja - kurator.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-02, 08:33   #2
kate_rossi
Zadomowienie

GG do kate_rossi
Dot.: Resocjalizacja - kurator.

Cytat:
Napisane przez cipcipcip Pokaż wiadomość
Cześć dziwczyny, nie znalazłam wątku jeśli chodzi o sam kierunek - resocjalizacja ani kurator. Jest to właściwie dość sprecyzowane, że tak to ujmę pytanie więc myśle, że warto stworzyć ten wątek.

Czy jest wśród nas wizażanek Pani kurator? Jeśli tak to proszę o wypowidzić )

no więc... obcnie studiuje rachunkowość i finanse na WSB w Poznaniu ( I rok ) składając papiery na studia myślalam również o resocjalizacji, ale słyszałam od kolegi pracującego w policji, że Panie po tym kierunku siedzą w więzieniu i zarabiają po 500-600 zl bo nie ma dla nich pracy..dlatego też studiuje rachunkowość. Ale po pół roku stdiowania stwierdzam, ze to raczej nie dla mnie... myślałam, że tam się tylko liczy i liczy i wypełnia papierki ;p natomiast wygląda to trochę inaczej...ekonomia, zarządzanie przedsiębiorczość..no to mnie nie interesuję. :/
tak więc pomyslałam o zmianie kierunku właśnie na resocjalizację. Chciałabym być kuratorem. No, ale czy to ak jest naprawde, ze po tym kierunku ciężko znaleźć pracę ? Jakie przedmioty są na tych studiach? Ile zarabia taki kurator?
jestem na III roku pedagogiki opiekuńczo - wychowawczej z resocjalizacją. w moim regionie cieżko załapać się na jakąkolwiek prace po tym kierunku. Znajomi z roku w wiekszosci nie bede pracowac w zawodzie (tak przynajmniej teraz deklarują).

Co do przedmiotów to nie studiuje stricte resocjalizacji ale moge ci podac jakie ja miałam przedmioty:
na I roku to wszystko ogólne: pedagogika, socjologia, psychologia, historia wychowania, teoria wychowania, dydaktyka, umuzykalnianie , ratownictwo
na II: metodyka pracy opiekunczo -wychowawczej, socjologia edukacji, dydaktyka, pedagogika opiekuncza, psychologia rozwojowa, socjologia edukacji,
na III: metodyka wychowania resocjalizacyjnego, podstawy pracy kuratora sadowego, psychogia sadowa, opieka zastepcza, poradnictwo wychowacze, diagnostka resocjalizacyjna,
wszystkich nie pamietam, ale to tak ogolnie.

do tego dochodza jeszcze praktyki na II i III.

Edytowane przez kate_rossi
Czas edycji: 2009-03-02 o 08:35 Powód: literówka
kate_rossi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując