Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Powiększony lewy jajowód. Ciąża?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-01-06, 13:39   #1
streptococus
Rozeznanie

Question

Pytanie do Pana Doktora

Dzień Dobry !

Mam pytanie do Pana Doktora .
W jednym z watkow zaczerpałam informacje dotyczącej podejrzenia o ciąze.

Dowiedzialam sie ze,aby upewnic sie ze nie jestem w ciązy nalezy kupic test ciązowy. Co tez zrobilam i wyszło ze w ciązy nie jestem.

Dziś udałam sie do ginekologa, Pani doktor zbadała mnie , wypytala sie o ostanie cykle i o wsyzstko co jest z tym związane.

Powiedzialam ze ostani normalny cykla mialam w listopadzie na poczatku, w grudniu okres "przyszedł"wczesniej natomiast nastepny okres mialam miesc w dnich 29 grudzien 2 styczen , okresu nie dostalam.

Powiedzialam ze osatni stosunek mialam jakies 3- 4tygodnie temu , ze robilam test i mi wyszlo ze NIe jestem w ciązy.

Po czym nastąpilo badanie, lekarka powiedziala ze zadnych nadzerek ani nic podobnego nie mam , ze nie widzi zakarzenia czy jakies infekcji, to stwierdziala robiac badanie przez wziernik, potem zbadala mnie wkladajac palce, badala macice (chyba) no i jajowód prawy i lewy gdzie przy lewym czulam ból.

lekarka powiedziala ze moze mi on zle pracowac ,ze mam go pogrubionego (jakos tak to nazwała) i ze dla upewnienia mam zorbic sobie test ciązowy ale na krw czyli B- HCG (dostalam skierowanie).Powiedziala ze zanim przepisze mi zastrzyki hormonalne na wywolanie okresu musi byc pewna ze w ciąży nie jestem.

No i teraz mam pytanie czy po mimo ze na tescie z apteki wyszlo mi ze w ciązy nie jestem , to badanie krwi moze potwierdzic obawy pani doktor ze w ciązy jestem, co to oznacza ze lewy jajowód (chyba tak to określiła) mam powikszony,napuchniety ?

przepraszam jesli sobie jakies nowe nazwy wymysliłam , ale wydaje misie ze pani Doktor tak to wsyztsko nazwywała.

Acha i jeszcze jedno pytanie jelsi jestem w ciązy i przez to mam lewy jajowód powiekszony to oznacza ze mam ciąze poza maciczną? i bede musiała ja usunąc?
Czego przyczną moze byc powikekszenia,opuchniecią jajowódu ?

A moze mam isc do inngo ginekologa??

pozdrovionka

taaadaaaam

Edytowane przez streptococus
Czas edycji: 2006-01-06 o 20:34
streptococus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując