Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problem z właścicielką mieszkania
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-02, 21:10   #31
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Problem z właścicielką mieszkania

Cytat:
Napisane przez muammamija Pokaż wiadomość
Jak jej sie nie podoba, niech nie wynajmuje pokoi WCALE.

Jak chce miec spokoj i zero gosci (czyt obcych ludzi) niech wynajmie pokoje emerytom a nie studentom.Nie wiem ile macie lat ale to ze 20letnia dziewczyna czasem zaprasza kogos do siebie /do pokoju/ jest absolutnie normalne No sory ale wynajmujacy tez musi poniesc pewne konsekwencje wynajmu, chociazby to ze wynajmuje mieszkanie zywej osobie a nie pionkowi ktory nie bedzie nikogo zapraszal, a najlepiej tez nie zuzywal papieru toaletowego i wiecznie siedzial cicho.

Trusmilk zapytaj sie jej, czy masz jej zaplacic, jesli sie nie zgodzi zrezygnuj z tego pokoju. No i poagadaj z nia szczerze, powiedz ze bedziecie cicho, ze to Twoj chlopak i chcialabys go widywac ten max 1-2 w miesiacu bo macie taka a nie inna sytuacje. Ja tez mieszkalam przy wlascicielach(w roznym wieku) i poki wszystko bylo w granicach normy, tj. : "obcy" nie mieszkal u mnie tygodniami, byla zachowana cisza nocna, zachowywalismy normy wspolzycia spolecznego wszystko bylo okej. I to jest standard.A nie to ze wynajmujacy ma nam mowic kto moze do Ciebie przychodzic i moze jeszcze nie daj boze o ktorej masz gasic swiatlo.

Trzeba miec szacunek do drugiego czlowieka ale po to wynajmujesz pokoj zeby to byl Twoj pokoj i zeby miec wlasna przestrzen ktora Ty zarzadzasz. Glowa do gory, w razie czego bez problemu znajdziesz pokoj nawet przy wlascicielu ktory nie bedzie robil takich problemow
Ale ja nie rozumiem, co Ciebie obchodzi komu jakaś kobieta wynajmuje pokoje i na jakich zasadach? Ma prawo wynajmować i ma prawo mieć jakieś wymagania, oczywiście za sprawą tych wymagań i zasad może stracić lokatorki, ale to już jej problem. Widać ma chętnych na pokoje, skoro je wynajmuje i te osoby zapewne się zgadzają na te zasady skoro tam mieszkają. Może nawet im to odpowiada bo też chcą mieć ciszę i spokój. Jak autorce wątku to nie odpowiada to może się wyprowadzić i poszukać miejsca z innymi zasadami, nic nie stoi na przeszkodzie.
Poza tym właścicielka nie zgadzała się na NOCOWANIE.

PS. Gratuluję pomyślnego rozwiązania problemu

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2009-03-02 o 21:13
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując