Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dzieci kwietniowo-majowe oraz ich mamy II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-02, 23:22   #1071
gosik79
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci kwietniowo-majowe oraz ich mamy II

No widzita laski, u nas w pobliżu nie ma dużych placów zabaw... albo inaczej, nie ma takich z wielką ilością osprzętu. Latem chodziłyśmy rano na plac zabaw gdzie było mało dzieci, a potem do piaskownicy gdzie znały się wszystkie dzieci i mamy lub babcie. Panowała zasada, że wszyscy bawią się wszystkimi zabawkami, dzieciaki się nie tłukły bo się znały, po 2-3 osoby na zmianę pilnowały towarzycha, a ławki znajdowały się jakiś metr-dwa od miejsca zabawy. Jakiś czas przychodził tam kretyn Jaś z głupią babcią, który czasem kogoś kopnął albo zabrał zabawkę, ale szybko się wynieśli.
Majka poza tym wtedy nie była konfliktowa, "mojee, nie ruszaj" dopiero teraz z niej wyłazi ale jeszcze nie ma na dworze wystarczającej liczby narybku, zeby zrobić manianę. Latem i późną wiosną będę musiała ją uczyć dzielenia się i nie wpychania na zjeżdżalnię, jak się pojawią konkurenci do tych dyscyplin.

Aśka moja też malutko mówi. Doszłam do wniosku, że jej się nie chce. Dziś parę razy powiedziała halo do telefonu, niedawno mówiła Poko jak widziała baję ulubioną, jej się nie chce mówić nawet tata czy nie. Poczekam do bilansu dwulatka i zapytam naszej pediatry co robić.
gosik79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując