Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zespół jelita drażliwego
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-03, 10:54   #758
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA
Dot.: Zespół jelita drażliwego

Cytat:
Napisane przez matbot Pokaż wiadomość
Witam Mam 17lat cięrpię na zespół jelita drażliwego odkąd pamiętam. Zawsze w sytuacjach sterowych miałem silne bule brzucha i ostre biegunki. To było dla mnie norwalne wiec sie tym zbytnio nie przejmowałem. Ale o 8 miesięcy choroba nie daje mi żyć . Nie ma takiego dnia zeby mnie nie bolał brzuch i nie było biegunki !! Byłem u gastrologa i skierował mnie na badanie miałem robione badanie krwi, kału, gastroskpie i USG i nic nie wykazało . Lekarz stwierdził ze mam ZJD . dostałem leki ale nic nie pomagały i dostałem inne i dalej nic . Lekarz skierował mnie do psychologa który stwierdził ze mam nerwice. Dostałem leki przeciwdepresyjne biore je przez 2 miesiące ale poprawy dalej nie ma. Już nie wiem co mam robic . W szkole więcej czasu spędze w ubikacji niz na lekcji.Może wy mi cos doradzicie ??
Mi jakos specjalnie leki nie pomagaly a tylko powodowały pogorszenie.
Myslałaś o medycynie naturalnej? Kiedy odstawiłam lekki i poszlam w kierunku medycyny chinskiej - pomogło.
Cały czas musze uwazac na to co jem ale do tego sie juz przyzwyczaiłam, wiem juz mniej wiecej co mi wolno a czego stanowczo nie.
Poza tym duza poprawa, nie biore żadnych leków od niespełna roku.
Powodzenia
HAMALIELKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując