Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dzielenie pokoju z drugą osobą.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-03, 12:13   #2
kate_rossi
Zadomowienie

GG do kate_rossi
Dot.: Dzielenie pokoju z drugą osobą.

Cytat:
Napisane przez shena Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Nie chciałam zakładać nowego wątku ale nie znalazłam żadnego w któym mogłabym sie wygadac i napisać to. Otóż mam problem ze współlokatroką, nie lubimy się zabardzo, nie przepdamay za sobą i nie rozmawiamy ze sobą zabardzo. Ale do sedna. Chodzi mi o wczorajszą sytuacje która się zdarzyła. Moi współlokatorzy i dziewczyna z którą jestem w pokoju wcześnie chodzą spać niekeidy nawet o 21. I wtedy wszystkie światła muszą być zgaszone, cisza itp. bo ona idzie spać. Wczoraj A.(tak ją będe nazywać) połozyła się spac o 21:30 i zgasiła światło górne a więć nastła ciemność. Ja nie lubie siedzieć po ciemku oglądając telewizje, pracując przy komputerze a tymbardziej czytając coś. Wtedy akurat oglądałam telewizje więc mi to nie przeszkadzało (powiedzmy) włączyłam lampkę przy telewizorze i bylo ok. Ale po skonczeniu programu chciałam sie jeszcze pouczyć to włączyłam światło górne i czytałam. Nic sie nie odedzwała ale dzisiaj na opisie (jakiegoś komunikatora na jej koncie) był opis: (mniej więcej taki) ze wolny pokój dla dziewczyny od pażdziernika itp. rozumiecie o co chodzi.
I teraz zastanawiam się czy to ja sie zachowałam nie fair. jak chciała spać to nie powinnam włączać górnego światła a uczyć sie w dzien (uszanowac to ze oni chodzą wczesnie spac) czy to ona powinna zrozumiec to ze nie ma sama pokoju tylko dzieli go z druga osobą więc takie sytuacje powinna zrozumiec ze jak ktoś sie chce uczyc to sie uczy (w nocy) a druga osoba musi to jakoś przecierpieć bo wkońcu nie ma pokoju sama a decydując sie na pokój z kimś takie sytuacje mogą się zdarzać. Jak myslicie? Bo ja juz nie wiem czy to zachowałam sie chamsko...
moim zdaniem powinniście ustalić reguły współżycia. ty masz prao uczyć się kiedy chcesz a ona ma prawo kłaść sie o której chce. Musicie ustalić pewne reguły. W twojej sytuacji pewnie powiedziała bym współlokatorce zanim ta pójdzie spać, że muszę się troche pouczyć i przepraszam ją za światło, ale muszę to umieć np do jutra.