2009-03-04, 20:54
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy wszędzie z dzieckiem?
Cytat:
Napisane przez Wenress
Za to kumpela mi opowiadala, jak baba z wózkiem wywaliła jakiegoś dzieciaka siłą z autobusu, bo tak by sie nie zmieściła... Nie wiem, może musiała wtedy z jakiegoś powodu jechać autobusem z wózkiem, ale kurcze akurat o godzinie, kiedy wszyscy jadą do szkoły, to było do przewidzenia, że sie nie zmieści.
|
Po prawie całej twojej wypowiedzi można wysnuć wniosek,że jesteś osobą życzliwą dla matek z dziećmi .Ale ja aż się zdziwiłam, gdy przeczytałam jej końcówkę, po tak "dobrym" początku taki "zonk" na końcu. Od razu sobie uzmysławiam,że sa osoby, które mogą TAK mysleć . Wygląda na to,że nie dość,że matki z małymi dziećmi mają baaaardzo zawężone miejsca zakupów i w ogóle pobytu,to jeszcze pory dnia powinny dostosować tak,żeby nie zakłócać reszcie społeczeństwa wygodnego jestestwa . Ja się juz teraz czuje jakby więźniem w domu,bo nie mogę w wiele miejsc pójść.I niech mi nikt nie mówi,że trzeba było sie zastanowic nad macierzyństwem,czy inne temu podobne bzdury.Jak to,to nie powinnam iśc z dzieckiem do knajpy np. na pizze?Pewnie niektórzy mnie okrzykna wyrodną matką,że tak sobie siedzę,a ktoś obok pali peta.Ale ja bym wtedy raczej zwróciła uwagę tej osobie palącej,bo nie powinno być tak,że we wszystkich knajpach można palić . Powinniśmy spojrzeć na zagadnienie od odpowiedniej strony i winić fakt,że takie coś jest wszędzie dozwolone.
|
|
|