2009-03-04, 20:23
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z czarnego w brąz !!
Cytat:
Napisane przez Costynuuna
gdy użyjesz rozjaśniacza to napewno włosy rozjaśnią się , i pewnie bedzie to żółty / kurczakowy, a z takiego kolorku każdy brąz Ci wyjdzie .
Kolor po nałożeniu farby może ci sie spłukiwac, i włosy też zapewne bedą zniszczone .
Powiem Ci że ja kiedyś też miałam taką historie, pomalowałam włosy farbą czarny bez i po paru dniach byłam już blondynką ;P ;-)
Jak będziesz robić rozjaśniaczem musisz mieć swiadomość że włosy mogą się spalić, a nawepno bedą zniszczone , więc zastanów się czy warto .
|
.....
po pierwsze istotne jest jakiej farby użyłaś do farbowania na czarno,jesli to drogeryjna zwykła farba to masz problem... żeby zupełnie pozbyc sie niechcianego ciemnego koloru z włosów trzeba je ODBARWIĆ,a nie rozjasnić ! do odbarwiania są odpowiednie preparaty typu Color Out,które wypłukują sztuczny ciemny barwnik z włosa.Niestety przy czerni czasami trzeba kilkakrotnie nakładac taki preparat...potem dopiero możesz nałozyc farbę w wybranym odcieniu brązu.
PS. tak w ogóle włosy rozjasniane rozjasniaczem wcale nie muszą wyjsc kurczakowo-zółte...zależy jaki rozjaśniacz używacie,bo są takie np które zawierają srebry pigment,fioletowy niwelujące żólty odcien ,lub tez platynowe...zależy tez jak długo preparat jest trzymany na włosach i z jaką mocą wody rozjaśniającej został wymieszany.
|
|