Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-05, 16:50   #3423
lenusia25
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
Wczoraj mnie moja gin wkurzyła....

Spytała od kiedy czuję ruchy dziecka, to ja, ze od 15-16tc. Ona: Bzdura! To niemożliwe!Najwczesniej można czuć od 20tc! Chyba jest pani jedyna na świecie taka! Przy wierwszej ciąży, kto by pomyślał...
Odpowiedziałam, że moja mama i siostra tez tak miały za pierwszym razem....
Ona: To pani mama jest pielęgniarką a nie ma podstawoej wiedzy!
No chciałam jest już coś odpowiedzieć, ale przemilczałam to...więc nic nie wspisałą, bo sie uparła, a ona nie chce się "ośmieszać" pisząc takie rzeczy...
Nie chciałam dodawać, że ruchy czułam tylko pod dłonia i to nie były jelita...to samo czułam gdy macałam po brzuchu moje suczki, gdy były w ciąży. Takie same uczucie pod dłonią.

Poza tym jelita wykonują ruchy od góry do dołu, a ja pod dłonią czułam ruchy z dołu do góry...(gdy trzymałam dłoń z nudów ok. godziny czasu to przez chwile- z 5 minut czułam ruchy, jelita chwilę czuć) no i bliżej mięśni jest macica a nie jelita, bo jakby robili cesarkę??! Nie wyciągaja nic z brzucha, no!

Wkurzają mnie takie lekarki, które to pozjadały wszystkie rozumy!! One wiedzą najlepiej i już...

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

I przypomniało mi się...
W nocy koło drugiej obudziłam się z takim koszmarnym bólem brzucha, ale to nie były jelita. Miałam wrażenie jakby to były bóle porodowe. 2 minuty miałam i cisza...ciekawe co to było?? Tylko zabolało i nic, zero krwawień i innych powikłań na szczęście...Chyba nie zaczynają się tak wcześnie co jakiś czas skurcze i bóle porodowe? W ogóle to mój synek jest aż za aktywny, duży i silny...jeszcze się okaże, że się nie przecisnie przez kanały rodne i będzie cesarka

Wiesz to mi tez powinna powiedziec,ze jestem jedyna w swoim rodzaju bo ja mojego malucha czuje już od 1,5 tyg. Codziennie wieczorem jak odpoczywam to moja Niunia wtedy dokazuje
Lekarka też mi powiedziała ze bede miala nie tyle duże co wysokie Maleństwo aż jestem ciekawa no i zaczynam sie bać

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Witajcie, aleście naskrobały

Witam nawą mamusię i jej podwójne szczęście

Wczoraj już mi się nie chciało pisać, jakiegoś doła złapałam. Siedzę całymi dniami, średnio mam co robić i czekam na męża a ten biedak wyjeżdża do pracy ok 5 rano i wraca najczęściej ok 19-20. Smutno mi jak go nie ma... A jak już przyjedzie to ma jeszcze milion spraw do zrobienia i tylko głowę do poduszki przyłoży i śpi. Dobrze, ze się wtedy załapał na kopanie, bo teraz mało czasu a maleńka nie zawsze kopie. I taka to sprawa... Ale nie będę wam smęcić.

Wspaniale się czyta wiadomości od was - same dobre. Dzidzie rosną, kopią się, mamusie szczęśliwe....

Wreszcie dziś samochód doczyściłam i mam dość, dobrze, że jeszcze gołąbki zostały z wczoraj
wiem co czujesz, ja też siedzę w domu i już zaczynam świrować, chciałabym wrócić do Polski to chociaż mogłabym gdzieś wyjść i może czas szybciej zleci a tutaj samej to nie to samo
lenusia25 jest offline Zgłoś do moderatora