Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ciąża pozamaciczna!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-01-07, 16:59   #1
Silje0
Przyczajenie

Exclamation

ciąża pozamaciczna!!!

Witam,
Właśnie przeżywam horror związany z ciążą pozamaciczną.
4 dni po planowanej a nie nadchodzącej miesiączce zrobiłam sobie test ciążowy, pokazały sie 2 kreseczki - byłam w 7 niebie... Radość trwała krótko, pojawiły sie malutkie brązowe plamienia, poszłam do ginekologa, było jeszcze za wcześnie aby podczas badania gin. wykryć ciążę, umówiłam sie ni usg w nast. tyg., zapobiegawczo dostałam Duphastron 3x1 i nospe i przykaz leżenia w łóżku. Niestety plamienie przeistoczyło sie w lekkie krwawienie, doszły dziwne bóle brzucha troche podobne do miesiączkowych ale dochodziło jeszcze kłucie w prawym jajniku. Kłucie stawało się coraz silniejsze... aż wylądowałam w szpitalu. Okazało się, że to ciąża pozamaciczna-jajowodowa, na drugi dzień rano trafiłam na stół operacyjny. Zrobiono mi laparoskopię, jajowód został zachowany.

W przeddzień operacji poziom beta HCG wynosił 2400, po operacji spadł do 600, minęły 2 tyg. od operacji, zrobiłam badanie na poziom HCG i jest 700!!! Po badaniu USG stwierdzono, że macica wygląda prawidłowo, oczyściła się, jednak w zat. Douglasa występuje niewielka ilośc płynu.

Jestem w szoku... Panie Doktorze, czy spotkał sie Pan z takim przypadkiem, żeby po laparoskopii poziom HCG wzrastał? Co ja mam robić?
Czym to grozi?

Mój ginekolog kazał mi czekać i co kilka dni mierzyc poziom HCG.

Bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedź :-(
Silje0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując