Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mixing medium, prasowanie cieni, tworzenie palet- wszystko, co trzeba wiedzieć
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-05, 17:40   #222
honey pie
Raczkowanie

Dot.: Mixing medium, prasowanie cieni, tworzenie palet- wszystko, co trzeba wiedzieć

a ja zrobiłam wczoraj akcję, pt. ratujemy rozbite kosmetyki.
Ostatnio potłukłam cienie (sensique) i róż(essence).
Nie był to wielki wydatek, więc kosmetyki tym bardziej nadawały się na taki eksperyment.

W dodatku jako preparatu do prasowania użyłam czegoś, o czym ani w tym wątku ani gdziekolwiek indziej nie czytałam.
Dokładniej zastosowałam płyn AA - w zasadzie służacy do demakijażu, oczyszczania twarzy. Ale zauważyłam, że po nałożeniu go na twarz ma sie wrażenie, jakby powlekała ją warstwa gliceryny.

Ale do rzeczy. Uważam, że wynik jest zadowalający, choć nie mam porównania bo był to z mojej strony pierwszy taki wyczyn (nie prasowałam nigdy cieni).Proszek, jaki powstał przez zgniecenie kawałków różu i cienia bardzo ładnie łączył się z preparatem. Ostateczny efekt jest taki że - szczególnie w różu - z bardzo sypkich stały się bardziej kremowe.

Pewnie będę musiała jeszcze poćwiczyć, ale jak na pierwszy raz jestem zadowolona
honey pie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując