2009-03-05, 18:04
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
Cytat:
Napisane przez LifeIsSoSad
własnie utwierdziłam sie w przekonaniu, ze Effaclar M to nie jest krem moich marzeń. ;] niby matuje i wygładza skóre, ale przy tym wysusza, sciąga, i chyba mam wrażenie że zapycha pory, a już na pewno nie pomaga na zaskórniki i wągry... eh  troche lepiej jest jak uzyje "pod spód" emulsji matującej olay... ale to jednak nie jest to...
czy ja tak duzo wymagam od kremu???  niech matuje i nawilża + chociaz troche pomaga w walce z wągrami, albo przynajmniej ich nie powoduje...
|
Cytat:
Napisane przez justysd
Hmm ja dopiero zaczynam przygodę z effaclar M, po zużyciu próbki 5 ml - zakupiłam pełnowymiarowy produkt. W sumie przez lekturę forum i doradztwo Pani w aptece - że to zdecydowanie o niebo lepszy krem od Normadermu Vichy. Mam jeszcze w posiadaniu 2x Normaderm po 15 ml. No i przyjdzie go oddać "po rodzinie". A na efekty Effaclaru poczekam - a że wyroki boskie są nieznane - to jeszcze nic nie wiadomo czy Vichy u mnie nie powróci do łask... Choć podobno to sam silikon w składzie no i cudów u mnie w sumie nie sprawił - grudki były wciąż te same - ale pory na pewno mniejsze i wystarczający efekt matujący - bo po zmianie na inny kremik było znaaaaacznie gorzej... Pożyjemy zobaczymy czy effaclar M pogorszy mi cerę ... 
|
Ja również od tego tygodnia zaczęłam stosować Effaclar M i mam nadzieje, że będę go lepiej tolerować niż Ty LifeIsSoSad. Próbowałaś może kremu matującego Sebium Biodermy? Może on by Ci podpasował, ale jednocześnie musiałabyś się zaopatrzyć w dobry nawilżacz bo może Cię wysuszyć. Proponuję maseczkę nawilżającą z LRP 
justysd co prawda specjalistą nie jestem, ale wydaje mi się że Twój program pilęgnacji jest dobry. Demakijaż jest, oczyszczanie również i przede wszystkim dobre nawilżanie. Jedyne czego mi brakuje to jakiegoś filtra.
|