Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - POTRZEBUJĘ POMOCY!!! e-booki bądź recenzja... PROSZĘ!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-01-08, 14:55   #1
bassienkaw
Zakorzenienie

POTRZEBUJĘ POMOCY!!! e-booki bądź recenzja... PROSZĘ!!!

Witam bardzo serdecznie, mam ogromna prośbe dla Was.Dzisiaj się dowiedziałam,że na sobote mam zrobić recenzje z wybranej książki z antropologii, pozostało mi naprawdę mało czasu. Książki w bibliotekach może i dostępne,ale raczej trudnodostępne,a poza tym praca do późniejszych godzin robi swoje... może ktoś ma na stanie którąś z tych książek,a moze co lepsza recenzje jakiejś z tych książek... na jej podstawie opracowałabym swoją... dodaje liste książek... z góry dziękuje

1 Bęnedict Ruth: Wzory kultury. Warszawa 2002, Muza SA
2 Buchowski Micha, Zrozumieć Innego. Antropologia racjonalności Kraków 2004,Wyd. UJ
3. Burszta, Wojciech Józef: Różnorodność i tożsamość Antropologia jako kulturowa refleksjjność. Poznań 2004, Wyd. Poznańskie
4 Burszta, Wojciech 1.. Asteriks w Disneylandzie Zapiski antropologiczne. Poznań2001, Wyd. Poznańskie
5 Burszta Wojciech l, Kuligowski Waldemar: Dlaczego kościotrup nie wstaje
Ponowoczesne pejzaże kultury. Warszawa 1999, Sicl
6 Douglas Mary: Symbole naturalne Rozważania o kosmologii Kraków 2004, Wyd. UJ
7. Fleischer, Michael: Teoria kultury i komunikacji Wroclaw 2002, Dolnośląska Szkola
Wyższa Edukacji TWP
8 Flis Mariola Antropologia społeczna Radclilfe'a-Browna. Z wyborem pism. Kraków 200O, NOMOS
9. Geer!z Clif!(,rd: Zastane światło Kraków 2003, Universitas
10 Godlewski, Grzegorz; Mencwel, Andrzej; Sulima, Roch (opracowanie). Antropologia
słowa. Zagadnienia i wybór tekstów. Warszawa 2003 Wyd. UW.
11. Hall Edward T. Poza kolturą. Warszawa 2001, PWN
12. Knwalski, Piotr (2004): Popkultura i bumaniści. Daleki ód kompletności remanent spraw, poglądów i mistyfikacji. Kraków: Wyd. UJ.
13. Krajewski, Marek: Kultury kultury popularnej. Poznań 2003: Wyd. Naukowe UAM. 14. Kroeber. AlITedLouis Istota kultury. Warszawa2G02 PWN
15. Godlewski Grzegorz, Mencwel Andrzej, Sulima Roch (wybór): Antropologia słowa. Zagadnienia i wybór tekstów. Warszawa 2002, Wydawnictwo my.
16. HaJrison, Lawrence E., Huntington. Samuel P: Kultura ma znaczenie. Poznań 2003' Zyski S-ka.
17. Kempny Marian, Nowicka Ewa (wybór) Badanie kultury. Elementy teorii
antropologicznej. Wartszawa 2003, PWN.
18. Levi-Strauss Claude: Antropologia struktur:lna. Warszawa 2000, Wydawnictwo KR
19. Levi-Strauss Claude Drogi masek. Łódź 1985, Wyd. Lódzkie.
20 I.cvi-St"m'" rI",<1P' Mv<1 nieoswoinn, W"",w, 200 I Wvd,wnictwo KR
21. Levi-Strauss Claude: Totemizm dzisiaj. Warszawa 1998, Wyd. KR (lub inne wydanie - Totemizm. Warszawa 1968, PWN
22. Lizut Mikołaj: Punk Rock Later. Warszawa 2003, Siei 23. Malinowski, Bronislaw Dzieła.
24. Mauss, Marcel: Socjologia i antropologia. Warszawa 2001, Wydawnictwo KR
25. Nowicka, Ewa: Świat człowieka. Świat kultury. Warszawa 2001, PWN
26 Kempny, Marian; Nowicka, Ewa (wybór): Badanie kultury. Elementy teOlii
antropologicznej. Warszawa 2003, PWN
27. Olszewska-Dyoniziak Barbara: Zarys antropologii kulturowej. Zie/ooa Góra 2000,
Zachodnie Centrum Organizacji
28.0Iszewska-Dyoniziak Barbara: Człowiek-kultura-osobowość. Wstęp do klasycznej
antropologii kulturowej. Wroclaw 200 l, Alla 2
29 Wierciński Aodrzej: Magia i religia. Szkice z antropologii religii. Kraków 1997,
NOMOS
30. Wolska Dorota, Bracki Marcin: C]jjford Geertz - lokalna lektura. Kraków 2003, Wyd.
UJ.

Proszę serdecznie o pomoc z góry dziękuje

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując