2009-03-08, 10:59
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
Śledzę ten wątek od jakiegoś czasu, ale kurczę nie umiem się do końca połapać co by było dla mnie dobre.
Mam cerę mieszaną, obecnie wysuszoną stosowaniem kremu Lysanel Mat(czasem stosuje go nawet codziennie bo kiedy chcę odstawić to od razu jakieś pryszcze wyłażą).
Stosowałam Aknemycin plus- w sumie 3 razy w ciągu 1 roku, 2 razy pomógł za 3 już nie. Kiedyś miałam differin,ale nic nie dawał.
Od wakacji ciągle mam jakieś pryszcze,raz więcej raz mniej, na czole pojawiły się wągry (tam ich nigdy nie miałam)-jak już pisałam Aknemycin nie pomógł. Od jakiegoś czasu pryszcze znikają (!), ropnych już nie mam,pozostały grudki, wągry i przebarwienia.
Chciałam pójść do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy,ale widzę,że kwasy są skuteczniejsze.
Chciałabym przede wszystkim oczyścić twarz z wągrów, mam je na nosie (nigdy nic na nie nie działało), czole, brodzie (do tego takie białe grudki) i usunąć grudki z czoła.
Bardzo proszę o pomoc, znalazłam taką stronę http://www.sklep.bio-med.pl/ ,ale nie wiem co wybrać :/ Po prostu już się w tym pogubiłam, to nie jest lenistwo,że nie chce mi się szukać- wręcz przeciwnie,naszukałam się tyle ,że teraz nie wiem nic.
Oprócz Lysanelu na noc normalny krem Nivea soft-lubię go , do demakijażu- garnier albo ziaja, a do mycia też garnier-obecnie z drobinkami. Kiedyś miałam Lysanel,ale nie widziałam różnicy.
Pozdrawiam
"Kiedy myślałem, że jestem na dnie, ktoś rzucił mi łopatę"
|
|
|