Jakie rolki do codziennej jazdy kupić?
Chcialabym dowiedziec se jakie rolki polecaja specjalistki :) (firma, na co zwrócic uwage, z jaka cena sie liczyc itp)
Stoje przed wyborem: rolki czy rower zamiast autobusu.
Niestety rower niedawno mi sprzed domu ukradli i kilku moich znajomych potwierdzilo ze tez im rowery gina (wyglada na to ze w Holandii to norma jakas ;/) stwierdzilam, ze moze czas zainwestowac w rolki. Problem w tym, ze
a) nie umiem jezdzic (chociaz ladna pogoda sie robi, a park niedaleko, wiec moze to nie taki problem);
b) jak łatwo wywnioskowac z a) nic o rolkach nie wiem:)
No i wlaśnie, rowerem jezdzilam ok 20-30km/godz i dojazd zajmował mi ok 30-40min. Z jaka predkoscia mozna tak swobodnie na rolkach jezdzic (tak zeby sie lekko zmachac ale nie zziajac za bardzo)?
Czy na rolkach można jezdzic zima? (gdy mimo odśniezania sniegu troche napada jednak)
Chcialabym zainwestowac jak już w rolki dosc dobrej jakosci, tym bardziej, ze mialyby byc moim podstawowym środkiem transportu, do tego planowałabym komplet ochraniaczy (szczególnie na poczatek). Na jakie firmy i parametry zwrócic uwage? jakie ceny?
No i generalnie, czy zwolenniczki rolek uwazaja ze mozna nimi zastapic rower? (drogi w Holandii sa ladne i rowne w por. do polskich :D )
I może na cos jeszcze powinnam zwrócic uwage rozwazajac rolki? (rolki lub rower beda mi sponsorowane i na kilka miesiey bede na moj wybor skazana, wiec musze jakas sensowna decyzje podjac)
Baaaardzo bede wdzieczna za porady i pomoc)
Efee
|