|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
ale produkujecie dzisiaj 
Cytat:
Napisane przez Ania0104
cześć dziewczynki
wróciliśmy!!!
Było super!!! Chciałabym powiedziec ze odpoczęłam, ale ... padam na twarz!
Oczywiście pogoda była pół godziny ... potem padał desz no i wieczorem już śnieg ... cały weekend napadało chyba 30 cm  ... zaliczyliśmy Krupówki - chyba 3 razy, skocznię - dzisiaj jakies skoki nawet były, wyciąg narciarski - gdzie robiłam za fotografa /chociaż nie powiem, że kusiło mnie jak cho... żeby sobie zjechać na nartach , Aqua Park - pierwszy raz publicznie pokazałam mój balonik  /niektórzy ludzie dziwnie na mnie patrztyli/ ... ogólnie było super! Ale strasznie duuuużo chodzenia!
Widzę, ze mam tez duuuużo do nadrobienia!  ... rzuciało mi sie w oczy, że ktos juz wózek kupił ... i temat o wanienkach był ... musze wszystko dokładnie przeczytać
|
super, ze wyjazd sie udal 
Cytat:
Napisane przez czarnolaska
witam
czy mozna dolaczyc jeszcze do was, czy lista juz zamknieta?
jestem w 19 tygodniu, termin mam na 6 sierpnia, ale kto wie, moze na lipiec sie jeszcze zalapie 
|
witaj 
i gratuluje chlopczyka
Cytat:
Napisane przez Gizmiatko
mozna można lista otwarta do 31 lipca
no u nas przewaga chłopców, mało co dziewcyznek, ja moze sie jutro dowiem wiec PEOSZE O KCIUKASY po 15 !!
|
bede trzymac
Cytat:
Napisane przez Gizmiatko
słyszalam o tym
ja w sumienic nie nosze na szyjji ale sie zdziwilam, tzn wiez ze nie wolno korali a czy ten przesad wiecej wisiorkow obejmuje to nie wiem
moja mama mi cos mowila ze jak sie kobieta w ciazy wystraszy to tam gdzie sie dotknie na ciele, tam dzidzia bedzie miala znamie itd , w ogole duzo tych przesądów ja jeden przestrzegam do konca 5 miesiaca nie mozna nic kupywac a wiec OGŁAszam wszystkim ze dzis konczy sie 5 miesiac od jutra zaczynamy 6
|
kochana ale nie zaczynasz 6 miesiaca - 6 zaczyna sie w 23 tyg
a to dlatego, ze liczac tygodniami ciaza trwa 40tyg czyli 10 miesiecy no a ogolnie takich kalendarzowych trwa 9 miesiecy wiec sie to inaczej liczy. 5 miesiac jest do 23 tyg
Cytat:
Napisane przez czarnolaska
a jeszcze co do przesadow: mialam byc chrzestna u siostrzenicy, ale mama sie uparla i powiedziala, ze ciezarna nie moze byc chrzestna, bo to przynosi pecha dziecku, tylko sa sprzeczne informacje, czy temu chrzczonemu czy temu nienarodzonemu
no i tak nie bede chrzestna, ale za to bede mama 
|
mojego malego kuzynka moja miala byc chrzestna ale zaszla w ciaze i zrezygnmowala bo niby mozna poronic
Cytat:
Napisane przez Gizmiatko
dabra to jam roznie, a wy jak sadzicie nisko czy wysoko??
jutro sie moze dowiemy
|
zdecydowanie nisko 
Cytat:
Napisane przez Karolinak82
Ach i muszę się pochwalić
Wczoraj odwiedzili nas moi Rodzice i okazało się że Moja Mama odkurzyła druty i szydełko
Oto co Zuzia dostała od Babci  
|
ale cudo 
Cytat:
Napisane przez skierka1981
Witajcie mamuśki  , no pisałam dużo nie pisać a tu tyle stron  , nieźle zaszalałyście, ale nadrobię dopiero jutro bo dziś dosłownie przed chwileczką wróciliśmy z domu. Mieliśmy być szybciej ale przeze mnie nie wyszło
A już wam piszę co się stało - niestety nic przyjemnego, a mianowicie wizyta w szpitalu. Dziś rano zauważyłam, że śluz jest brązowawy i nie na żarty się wystraszyłam. troszkę odczekałam, myślałam że minie godzinka, dwie i będzie lepiej ale niestety. Zadzwoniłam do pani ginekolog do której chodziłam wcześniej przed przeprowadzką do olsztyna, na szczęście miała dyżur i mnie przyjęła. obejrzała mnie i malutką - łożysko i szyjka ok. a ten śluz taki to konsekwencja wczorajszego przytulanka niestety. Dostałam zastrzyk w pupę i no spę mam wziąć na noc, ale już czuję że jest lepiej a i śluz wraca do normy. Maleństwo szleje, pani doktor sedruszka za bardzoo nie mogła posłuchać tak się wierciło. Ulżyło mi, nawet nie wiecie jak. teraz normalnie wizyta za 2 tyg i zobaczymy co lekarz powie.
No to tyle moich [przygód, jutro poczytam, dobranoc 
|
oj to mialas nie fajnie ale na szczescie wszystko jest ok 
Cytat:
Napisane przez majka versace
A ja tradycyjnie jak co tydzień "dokumentowałam" swój brzusio. 20 tygodni i 1dzień.
|
Ty to dalej laska jestes widzisz moj? 
Cytat:
Napisane przez czekoladka21
ja juz dawno zdecydowalam ze wielofunkcyjny..........d la mnie nawet waga wózka nie jest taka wazna, bo mieszkam w domu takze nie musze targac wozka po schodach......ale wazne sa kółka......bo nie mieszkam przy drodze, tylko musze taka nasza drozka dojechac ktora jest wysypana kamieniem i strasznie bedzie trzeslo, takze musze miec koła pompowane chyba nie
|
w takim wypadku najlepiej Ci kupic wozek nie dosc, ze z pompowanymi to koniecznie z amortyzatorami to napewno nie bedzie tak trzeslo
|