Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ludzkie gadanie
Wątek: ludzkie gadanie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-09, 13:27   #5
Foka29
Zadomowienie

Dot.: ludzkie gadanie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
wiesz co, masz rację, straszna hipokryzja.....ale nie przejmuj się, zrób wszystko tak, jak Ty , a raczej Wy tego chcecie, masz prawo, żeby ta chwila była zorganizowana w taki sposób , w jaki Ty pragniesz.
Ja miałam podobny kłopot, ponieważ braliśmy ślub cywilny ( choć oprócz naszej niechęci do kościoła katoliskiego, nie było żadnych przeszkód, aby był to ślub kościelny, tyle, że ja właśnie hipokryzji nie cierpię i nie będę robić szopki i brać ślubu w kościele skoro tego nie chcę) Brałam ślub cywilny w sukni ślubnej i było pięknie i wszystko tak, jak pragnęliśmy.
Ale też spotkałam się ze słowami: a to tylko cywilny....a czemu? moja babcia powiedziała wprost: jakby to był kościelny to bym przyszła...

nie zajmuj sobie głowy takimi przypadkami. ciesz się tym, co przed tobą!
Identycznie było u nas. Nasza niechęć do KK wykluczała ślub kościelny, też mieliśmy piękny ślub cywilny.
No i droga przez mękę z tłumaczeniem się rodzinie i znajomymy, dlaczego nie kościelny. Co ciekawe, znali nasze przekonania, a mimo to w kółko słyszeliśmy te same pytania. Teraz zaczyna się z chrztem, choć dziecka nie ma jeszcze na świecie.

Najważniejsze to pozostać wiernym swoim przekonaniom.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując