Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - tabletki YAZ - zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-09, 17:08   #541
anka83krk
Raczkowanie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez agulas87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!właśnie dziś kupiłam tabletki Yaz i przeczytałam że zawsze pierwszą tabletkę z nowego opakowania bierze się w 1-szy dzień miesiączki a z drugiej strony było napisano że krwawienie powinno nastąpić w 2 lub 3dniu podczas brania tabletek białych.Wobec tego czy trzeba brać wszystkie 4 tabletki białe nawet podczas miesiączki czy gdy tylko dostane okres(np.w 2 dniu brania białych)powinnam zacząć nowe opakowanie różowych tabletek?nierozumiem..tro chę nie jasno jest to napisane...

Czytam już 3 razy tą ulotkę.Wytłumaczcie Wy mi cały cykl brania tabletek Yaz oraz w którym dniu pojawia się krwawienie.Czy tabletki bierze się bezprzerwy,niezależnie od trwania okresu?
Pozdro

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

jak ktoś zna odpowiedzi na moje pytania to będę wdzięczna

Jeśli potrafisz czytać ze zrozumieniem to w końcu powinnaś do tego dojść...
Pierwszą tabletkę przyjmuję się w pierwszym dniu okresu, ale TYLKO wtedy gdy zaczynasz brać pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych. Następne opakowanie rozpoczynasz po zjedzeniu białych tabletek np dziś bierzesz biała a jutro 1 różową z nowego opakowania. Obojętne czy zaczęłaś krwawić przy 2 czy 3 białej nie ma to znaczenia.

Co do opakowań zbiorczych... występują 3 paki... wystarczyło użyć przeglądarki...

A jeśli chodzi o upławy to sprawa indywidualna. Organizm musi się przyzwyczaić do hormonów.
anka83krk jest offline Zgłoś do moderatora