2009-03-10, 19:42
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zapraszanie i dziękowanie
ja tez mam taki problem z dziećmi 
uważam, że wesela nie są dla dzieci tylko dla dorosłych, więc każdy rozsądny rodzic powinien zagwarantować swojemu dziecku opiekę na ten dzień.
u mnie jest problem z dwójką dzieci, zostały mi do rozwiezienia akurat dwa zaproszenia do par u których są właśnie te dzieci i po prostu zamierzam się zapytać czy chcą przyjść z dziećmi, jeśli powiedzą, że tak to będę ich delikatnie od tego odwodzić, po pierwsze będą musieli z nimi siedzieć bo nie będzie stolika dla dzieci bo dla dwójki to bezsens a u mnie będą stoliki sześcio lub ośmioosobowe i też to dla mnie problem więc jak oni to widzą?, wiadomo jaka jest zabawa z dziećmi, upić się nie można no i trzeba się nimi zajmować i wcześnie wracać do domu bo są śpiące. myślę, że dam sobie jakoś radę 
jeśli chodzi o zaproszenia z osobami towarzyszącymi, to ja mam trzech kolegów, którzy są singlami ale mimo wszystko napisałam na zaproszeniu z osobą towarzyszącą, bo tego wymaga kultura, oni oczywiście powiedzieli, że przyjdą sami ale nie można wymagać na kimś żeby bawił się sam skoro praktycznie wszyscy będą mieli parę, to w ich dobrym tonie jest przyjść samym żeby nie narażać przyjaciół na dodatkowe koszty 
jeśli chodzi o kuzynostwo około 16 letnie najprostszym wyjściem jest dać zaproszenie rodzicom i napisać z dziećmi wtedy nie ma zbędnych pytań, myślę też, że rodzice powinni być na tyle rozsądni żeby wytłumaczyć dziecku, że nie wypada mu iść z osobą towarzyszącą a jak nie chce to nie musi przecież iść, jego wybór a dla nas problem z głowy i pieniążki w kieszeni ja zamierzam tak zrobić
|
|
|