2009-03-10, 22:13
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cześć dziewczyny
Wklejam raz jeszcze moje R z wczoraj i gdyby był ktoś mógł ocenić, będę wdzięczna
I: serek wiejski light ze startym jabłkiem i łyżką dżemu bez cukru i cynamonem, pomarańcza.
II: 2 kanapki z chleba razowego posmarowanego serkiem homo naturalnym z polędwicą i ogórkiem kwaszonym.
III: pierś z kurczaka smażona na małej ilości oleju, podduszone pieczarki z papryką, surówka z kapusty lodowej w sosie jogurtowym i surówka z białek kapusty***
III: owsianka z 2 łyżek płatków owsianych, 1 łyżki otrębów pszennych, starte jbłko, cynamon, łyżeczka dżemu bez cukru, 40g białego sera chudego 0%, mleko 0,5% - szklanka.
IV: sałatka- 100g piersi z kurczaka gotowanej na parze, ogórek kwaszony i 3 łyżeczki serka wiejskiego light.
*** przygotowywała to mama więc podejrzewam, że do surówki wkradła się mała łyżka majonezu, a w podduszonych pieczarkach trochę masła. Dziś nie miałam możliwości przyrządzić nic sama, tak jak przez cały weekend z resztą.
Bardzo proszę o ocenę jadłospisu, będę wdzięczna
A i przy okazji wklejam również moje dzisiejsze R
I: owsianka z 2 łyżek płatków, 40g białego sera chudego, szklanka mleka 0,5%, 2 łyżki dżemu bez cukru, starte jabłko, cynamon
II: 1 pieczywo razowe z pestkami dyni (62kcal) posmarowane grubo serkiem naturalnym homo, plaster polędwicy. Pół szklanki jogurtu naturalnego do picia ze startym jabłkiem, odrobiną białego sera i cynamonem.
III: naleśniki z serem ok. 400 kcal
25g mąki żytniej razowej 73,5kcal
25g mąki tortowej 87kcal
pół szklanki mleka 0,5% 36 kcal
jajko 80 kcal
+ 50g sera białego chudego, łyżka serka homo naturalnego, starte jabłko, łyżka duża dżemu bez cukru, cynamon. (Ok. 100 kcal)
naleśniki smażyłam na teflonie posmarowanym delikatnie oliwą z oliwek.
IV: 100g serka naturalnego homo + kilka orzechów włoskich ok. 10g(64kcal), pół pomidora
V: sałatka z 100g piersi z kurczaka gotowanej na parze z ogórkiem kwaszonym, pomidorem i połową serka wiejskiego light.
Będę bardzo wdzięczna za opinie i rady, chciałabym żebyście napisały mi czy taka ilość jedzenia jest ok czy jem za dużo jak na R, co powinnam jeszcze uwzględnić, co zredukować?
Każda rada i opinia jest dla mnie cenna
dziękuję i pozdrawiam
|
|
|