2009-03-11, 11:51
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
Napisane przez Svinecka
witajcie
a ja mialam dzis straszna noc  nie spalam nic a nic dopiero gdzies po 7 rano sie zdrzemnelam. bolal mnie zab przestrasznie, oczywiscie ktory?? osemka  gorna lewa
nie daje rady juz z tymi zebami
dzwonilam do dentysty, nie ma go dzis w pracy ale mam zadzwonic jutro z samego rana i jak on to powiedzial "najwyzej ciachniemy tego zeba"
boje sie no ale coz, wole sie pomeczyc potem po wyrwaniu niz nie przesypiac nocy z bolu
ehhh pogoda brzydka
|
Ale Ty się masz z tymi zębami .
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23
Czesć dziewczyny 
Siedze już na wizażu chyba od 9 i tak jakos sie zaczytałam  Podczytuje watek mamuś majowo-czerwcowych bo własnie wklejają swoje listy wyprawkowe, zakupowe 
Skopiowałam sobie kilka list, napewno sie przydadzą. 
Troche jestem w szoku bo te listy są naprawdę długie  a ja oprócz kilku ubranek nie mam nic
Musze spisać dokładnie co będzie potrzebne i powolutku brac sie za zakupy.  Może TŻ-ta wyciągnę do hurtowni dziecięcej, słyszłam, że wybór jest oszałamiająco duży i ceny przystepne.
Ah i ten nieszczęsny wózek...tyle o nich piszecie a ja jestem coraz bardziej w lesie.  Nie wiem co kupimy...
|
Chyba też tam zajrzę, skoro mówisz, że przydatne . Oprócz kilku ubranek powiadasz? 
Cytat:
Napisane przez skierka1981
ja myślę, że powinnyśmy jeść to na co mamy ochotę - ja tak mam że mój organizm sam się czegoś domaga (czasem mam ochotę i to dużą na ryby, albo nabiał, serów pleśniowych nie lubię ale jakbym miała ochotę to bym trochę zjadła  ). Więc myślę, że nie ma co słuchać czyichś "dobrych rad", tylko słuchać swojego i dzidzi ciałka 
|
A ja myślę, że oprócz jedzenia tego, na co ma się ochotę, trzeba kierować się zdrowym rozsądkiem, ciąża nie choroba, ale pewne rzeczy stwarzają wtedy po prostu zagrożenie. I dobrze, że nie lubisz serów pleśniowych, bo skoro byś zjadła, gdybyś miała ochotę, mogłabyś zarazić się listerią, co może (nie musi, ale może) powodować powikłania.
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23
Zgadzam sie ze skierką  Ja jem wszystko to na co mam ochotę.  Nawet czasami napiję się coli czy zjem chipsy choc wiem, że to nie zdrowe  Ale jeśli organizm sie tego domaga to dlaczego mam sobie i dziecku odmawiać 
|
Ale co innego "niezdrowe" a co innego "stwarzające zagrożenie dla dziecka", prawda?
Cytat:
Napisane przez Svinecka
no ja ostatnio zjadlam w jeden dzien dwa razy zupke kuksu ale tak mi sie chcialo, ze myslalam, ze umre jak nie zjem
teraz mam ochote na cole
ale nie mam skad wziac
zreszta i tak mnie boli gardlo na maksa
|
A co to jest zupka kuksu?
.
|
|
|