Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - TRĄDZIK -PILNE-POMOCY!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-07-19, 15:49   #2
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca
Re: TRĄDZIK -PILNE-POMOCY!!!

hej nie panikuj, używaj spokojnie tej diany, ona na początku ma takie właśnie działanie - pogarsza nieco stan skóry, musisz to przeżyć (ja sama nigdy nie używałam ale kolażanki tak, to i wiem). Jesli lek zalecił Ci lekarz - a to napewno tak bylo, bo to na receptę wszak - a ty nie czujesz się bardzo źle, nie masz migren czy nudności to uważam że powinnaś spokojnie używać i nie przerażać się opiniami innych. Te pryszczyki na początku to chyba standard, moje kumpele też tak miały, za miesiąć lub półtora wszystko zniknie. Differin to lek podobny to retin a, ale nie zawiera mocno trażniącego retinolu, tylko podobną substancję adapalen, która ma takie samo działanie - głeboko złuszcza i reguluje aktywność gruczołów łojowych. Jesli będziesz go używać regularnie na noc to powinny blizny albo zniknąć albo się zmniejszyć. Jeśli robią ci się jakieś przebarwienia to może być wina słońca - pamiętaj powinnaś unikać słońca, filtr spory cały okrągły rok, nie opalać się - a jeśli już musisz to na twarz grubą warstwę blokeru. Możliwe też że teraz problemy z buźką Ci się zaostrzyły właśnie z powodu słonca, najpierw wysusza skórę i wygląda to ładniej a później wysyp pryszczy... Wiesz mialam kiedys drobne problemy z cerą i się mocno zawzięłam, jadłam drożdze (co jakiś czas kupuję sobie takie duże pudło za niecałe 10 zł ze skrzypem polnym), piłam ziółka (czasem znów popijam, można się przyzwyczaić). Moje problemy z cerą wynikały z alergii, musiałam odstawić dużo produkótw spożywczych, niby czekolada nie ma wpływu na trądzik, jak twierdzą spwecjaliści ale sama widzę że coś mi twarz wygląda inaczej po słodkim. Moja kosmetyczka twierdzi że coraz więcej kobiet - nie nastolatek będzie cierpiec na adult acne, bo środowisko silnie zdegenerowane i stres! Stres ma bardzo destrukcyjny wpływ na skórę. Nie przesadzaj też z nadmierną ilością kosmetyków przeciwtrądzikowych, lepiej przerzuć się na łagodne nawilżające, bo im bardziej odtłuszczamy paszczę, tym bardziej ona się broni i więcej sebum i pryszczy produkuje (sam jestem wrogiem np emulsji matujących fatalnie wpływają mi na skórę). Jak skonczy ci się Differin, pędź do apteki po francuski kremik Biodermine kosztuje 14 - 15 zł. Kupiłam z głupia frant, ma kwas salicylowy i wyciąg z drożdży i bardzo ci go polecam, smaruję nim czasem na noc bródkę to mój słaby punkt) i uważam że to naprawdę dobry i skuteczny produkt.
Ale się rozpisałam... ale jako nastolatka miałam piękną skórę a jak w dwudziestym którymś roku zycia broda zaczęła mi szaleć... byłam załamana nerwowo
Nie przejmuj się za bardzo, stresy i nerwy najgorzej działają na skórę
pozdrawiam

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując