|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2009
Witajcie, dziewczyny! Ja dopiero teraz dorwalam sie do komputera, bo niedawno wrocilam do domu z uczelni. Mialam dzisiaj zwariowany dzien i cos przez to wszystko brzuszek mnie pobolewa... oby przestal.
zuzanna12, jak tam sie udalo zrobic niespodzianke urodzinowa w postaci pozytywnego testu dla Twojego meza/narzeczonego? Domyslam sie, ze bylo to wspaniale doswiadczenie 
A co do kawy, to z tego co mi wiadomo - mozna troszeczke, ale nie duzo. Ja kawy nigdy nie pilam, wiec i teraz mnie do niej nie ciagnie, dlatego tez nie znam sie za bardzo w tym temacie. No ale mysle, ze jak moja lekarka pozwolila pic pepsi z umiarem, to kawe tez mozna 
jinxi, witaj! Serdecznie gratuluje pozytywnego testu!!! Widze, ze masz typowe objawy ciazowe - bolace piersi i brzuszek Zycze Ci spokojnych i zdrowych 9-ciu miesiecy!
A co do obliczania tygodnia w ktorym sie jest, to ja juz sie sama pogubilam. Ale tak jak pisze Asiuuuuula, narazie trzeba liczyc od ostatniego okresu, a jak pojdziesz na pierwsze USG to lekarz Ci powie w jakim wieku jest dzidzia i wtedy ustalicie dokladny tydzien w ktorym jestes oraz date porodu.
Ma-li-na, jak tam bylo na wizycie u ginekologa? Cos ciekawego? Daj znac 
Madzikgdy, ciesze sie, ze plamienia ustaly Wszystko bedzie dobrze, zobaczysz
A co do roznicy w tygodniach miedzy USG a ostatnia miesiaczka, to tak czesto bywa. Ale dzidziusie szybko rosna, wiec pewnie na nastepnej wizycie juz bedzie mniejsza ta "przerwa".
No i wspolczuje mdlosci. Mnie mdli czasami w ciagu dnia. Ale jak musze sie obudzic w ciagu nocy, bo synek mnie wola, to wtedy tez zaczyna mnie mdlic. Zauwazylam, ze ze zmeczenia czesto pojawiaja sie mdlosci 
CatHot, wspolczuje mdlosci kochana Ale pamietaj, ze to sie wkrotce skonczy. Niestety tez nasze szczescia ktore siedza cicho w brzuszkach nie raz daja nam popalic.
Dobrze, ze masz takiego dobrego meza, co Ci pomaga. Moj maz tez dzielnie sie spisal - sprzatal i gotowal jak przechodzilam najgorszy okres ciazy.
Sprobuj ginger (imbir) na mdlosci - to naprawde pomaga. Przynajmniej troche Ci ulzy.
Asiuuuuula, tancerkaGd, pappaya, HoniaB, co tam u Was dziewczyny?
Ja jak bylam dzis na uczelni, to tam blisko jest taki ogromny sklep ze wszystkimi rzeczami ktore sa potrzebne dla dzieci i mialam taka ochote tam wejsc i poogladac Ale znajac zycie ogladalam by same sukieneczki, a nie chce za bardzo sie nakrecac ze bedzie dziewczynka. Narazie omijam ten sklep, ale jak sie dowiem plec dzidzi i okaze sie, ze dziewczynka, to niech maz lepiej zaczyna teraz zbierac kase bo planuje mega zakupy
NURSING is my profession!
|