Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zima Micallefa
Wątek: Zima Micallefa
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-01-10, 19:59   #5
demonik
Zakorzenienie

Dot.: Zima Micallefa

Cytat:
Napisane przez szaja
No właśnie... Powąchałam w Quality przy okazji zakupu innego zapachu, nawet nie pytając o cenę
To ostatnie może i było podświadome bo bałam sie, że jest porównywalna do Aoud...a to by mnie trochę otrzeźwiło .
Ale coraz bardziej zakochuję się w Hiver i jestem ciekawa co myślą o nim Wizażanki, które są posiadaczkami.
Ja chyba dojrzewam do zakupu.
Hiver to ciężki kaliber . Miałam tylko próbkę i bardzo mi się podobała, choć na razie nie mam odwagi skusić się na większą pojemność. Przerasta mnie .
Zapach jest ciężki, otulający i bogaty: pudrowo-kwiatowo-orientalny. Idealnie kojarzy mi się z zimą, z ciepłą wełną, a jeszcze bardziej z kaszmirem i futrem . Kobiecy i elegancki.

Za to do Aoud w ogóle nie jest podobny, co zresztą sama zauważyłaś . Mnie Aoud spodobał się dopiero długo, długo po psiknięciu - początkowo trochę odrzucał i wręcz pośmiardywał. Potem wysubtelniał. Natomiast Night Aoud urzekł mnie od razu, mimo że zbliżony jest do pierwowzoru. Tak samo orientalny, "gęsty", ale delikatniejszy, nie tak ostry w pierwszych nutach, choć z założenia jest to niby "stronger version" .
demonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując