2009-03-15, 06:10
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zaciążone i nie zaciążone-zapraszamy wszystkie Lejdiski
wiesz Domi ja chyba nie oglądałam zadnego filmu z Bollwoodu. Może mi coś polecisz??
Lubie stare filmy (bez podziało na gatunki i epoki kina )
"Tam gdzie rosną poziomki", "Absolwent"z 1967, "Sniadanie u Tiffany'ego", "Niewiniątka"(niezwyk ły film ściągnęłam go głównie dla Audrey Hepburm ale naprawde zachwycił mnie aktualnością tematu), "Zbieg z Alcatras","Bulwar zachodzącego słońca", "Casablanca"( )"Śmierć w Wenecji" i wiele wiele innych
z nowszych polecam "Zycie jest piekne" (arcydzieło!! co tu dużo pisać, każdy musi obejrzeć ten film) "Zapach kobiety", "K-PAX" (choć niby o kosmicie, ten film jest jak Ogry ...ma warstwy), "Pokuta" ( scena w bibliotece świetna), "Porozmawiaj z Nią" (kocham Almodowara i jego "rozgryzanie kobiecości"), Forest Gump", "Za Wszelką Cenę", "Wierny ogrodnik" (obejrzeć proszę do końca... z resztą za muzykę dałabym oscara) " 21 gram"
Troszeczkę się rozpisałam ale temat kina to mój temat Ja Kocham kino dobre kino, może nie najambitniejsze ale dobre.
Aha celowo nie napisałam tu ani jednego polskiego tytułu. To nie dlatego że nie lubie Polskich filmów Lubie i doceniam.
Myślałam o tym czy nie założyć wątku o filmach. Ale nie takiego "wymień 5 ulubionych filmów" tylko takiego w któtym można by pomówić o swoich spostrzeżeniach, przemyśleniach, o tym jaki wpływ wywarł na nas jakiś tam film, co nas w nim poruszyło, o tym czy gra aktorsa się podobała, o muzyce filmowej itd. Ale się wstydze. Pewnie by taki wątek szybko umarł śmiercią natyralną.
Brzuszek mnie boli obudziłam się i spać dalej nie mogę, (pewnie dlatego że się napchałam sernikiem ) zapewne zasne jak mój wstanie
edit
P.S Polecam też "Butelki zwrotne" czeski film ale naprawde dobry
Czas edycji: 2009-03-15 o 06:19
|
|
|