Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pudry, cienie, korektory mineralne - wątek ogólny
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-15, 14:23   #3160
jmw
Zadomowienie

Dot.: Pudry, cienie, korektory mineralne - wątek ogólny

Cytat:
Napisane przez milenazuzia Pokaż wiadomość
Minerały stosuję od miesiąca, pierwsze były EDM , ale nie trafiłam z kolorami, więc je pomieszałam,następnie dostałam 2 próbki The Body Shop - 2 najaśniejsze kolory. Po przetestowaniu stwierdziłam, że za słabo kryją i strasznie sie pylą przy nakładaniu na sucho. Dodałam je do mieszanki EDM i taka mieszanka fajnie sie spisywała na twarzy. Następnie po otrzymaniu próbek Lily Lolo , które okazały się za jasne dodałam je do mojej mieszanki i otrzymałam cudny kolor proszku, który na twarzy spisuje się świetnie. Czy wy też robiłyście takie kombinacje? Będę miała teraz problem aby dobrać podkład z jedenej firmy gdy teraz stosuję mieszankę:
- EDM buff light medium, cool medium, light neutral - trzy formuły oraz troche korektora sunlight
- TBS - 2 kolory
- LL- porcelain, blondie, warm peach.
EDM był za ciężki sam, a pozostałe za lekkie. Może polecicie mi jakąś firmę z której będę mogła wybrać jeden kolor podkłądu bez uciekania sie do robienia własnych mieszanek.
aaa przypomniały mi się moje pionierskie czasy ileż ja z EDM miałam przedziwnych kolorów i gdzieś mi nawet lezy jeszcze miks wszystkiego z wszytskim o dziwo w dobrym kolorze
Teraz juz wiem, że najlepiej sie niepasujący kolor podkładu modyfikuje za pomoca korektorów (sa bardziej napigmentowane)
jmw jest offline Zgłoś do moderatora