Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Uwaga! Baba za kierownicą. A FACECI?...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-17, 17:03   #15
listopadowa80
Zakorzenienie

Dot.: Uwaga! Baba za kierownicą. A FACECI?...

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ok, ale mylisz pojęcia. Ja mówię o jeździe zgodnej z przepisamy +/- 10 km/h
150 można jechać autostradą (ograniczenie 140). Podobnie nie pochwalam jazdy przez miasto z prędkością 100 czy coś takiego. Wiadomo, prędkość MUSI być dostosowana do warunków, miejsca itp. Ale jazda 50 czy 60 na prostej drodze, bez kolein i innych utrudnien to przesada. Prawda jest taka, że jak ktoś ma mało doświadczenia niech jeździ bocznymi drogami i się uczy lub niech przełamie swoje lęki i jedzie przepisowo. Za to jeszcze nikt nikogo nie obtrąbił. Wiem, że to nieczęsty widok, ale lepszy niz wrak na poboczu. Jeszcze jak do tego dochodzi wyobraźnia, ograniczone zaufanie i umiejętność przewidywania (bo takie cechy powinien mieć kierowca), to byłoby troszkę bezpieczniej.
A ja wcale nie mówię, że pochwalam jazdę z prędkością 30 km/h w mieście, czy 60 -tką poza obszarem zabudowanym i to na prostej drodze! Nie wiem na jakiej podstawie wysnułaś takie wnioski? Tylko stwierdziłam, że zawalidroga to pojęcie względne.
Jestem zdecydowanie zwolenniczką jazdy z przepisową prędkością.
Na autostradzie dozwolona prędkość to 130km/h, no chyba że coś się zmieniło
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując