Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-17, 21:39   #2014
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez boomkath Pokaż wiadomość
Tzn. jakich nawilżaczy mogłabym używać?
I jeśli przed kwasami trzeba mieć wygojoną twarz to stosując acne derm nasilam sobie problem?staram się nie nacierać tych ranek, chyba że mam strupek, wtedy po acne wydaje mi się, że lepiej sie goi, ale to może dlatego gojenie jest długotrwałe?Chociaż jakiekolwiek rany, zadrapania, etc. na moim ciele goją się długo.
preparaty z cynkiem i takie ogólne na włosy, skórę i paznokcie, mogą poprawić gojenie się ranek. tylko trzeba dość krytycznie spojrzeć na swoją dietę i spróbować najpierw pogrzebać w posiłkach, jak się nie da, to spojrzeć na półkę z witaminkami i mikroelementami.
na pewno lepiej goją się ranki na nawilżonej skórze. sama po sobie zobaczyłam, że skóra mniej się błyszczy, wygląda promienniej, niespodzianki znikają, itp. itd. dlatego poszperaj wśród kremów nawilżających, na dzień coś z filtrem - może nawet jakiś wyższy filtr, skoro z przebarwieniami już walczysz i trzeba się ich pozbyć kwasami... w tej kwestii dobrze by poszperać w wątkach filtrowych, pielęgnacyjno-kwasowych itp. - są wiecznie poruszane, więc powinny być blisko początku forum biochemicznego
z nawilżaczy tutaj już sporo różnych kremów polecałyśmy, ale każdy musi sobie czegoś poszukać. proponuję przejść się do apteki po próbki avene HOL, la roche posay hydraphase legere, hydreane legere (i riche tez, a co ci szkodzi spróbować ) i co ci tam jeszcze wymyślą. z drogeryjnych kremów też co nieco możesz znaleźć, rozejrzyj się na KWC i śmiało pisz, jak co ci w oko wpadnie albo o pierwszych doświadczeniach
cloche jest offline Zgłoś do moderatora