Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Differin raz jeszcze
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-08-10, 10:12   #2
milkyway
Raczkowanie

Re: Differin raz jeszcze

Mam doświadczenie z differinem i chętnie sie podzielę. Z tego co wiem differin sam nie powoduje fotouczuleń więc w tym sensie jest bezpieczny dla skóry wystawionej na działanie słońca, natomiast znacznie uwrażliwia skórę. To znaczy że nawet po krótkim pobycie na słóńcu może szybko pojawić się rumień i podrażnienie twarzy. Dlatego trzeba stosować filtry, ja stosowałam 30 i było ok, choc kiedy przebywałam na słońcu dłuzej i nie miałam mozliwości ponownej aplikacji też wracałam lekko zaczerwieniona. Żadne przebarwienia nie pojawiły się. Wyjeżdzając do Grecji odstawiłam Differin zupełnie, ale chyba nie jest to konieczne , zwłaszcza jeśli masz zamiar używać filtra 60.
Jeśli chodzi o kosmetyki, stosowałabym się do zaleceń lekarza. To nie do końca prawda ze differinu nie można z niczym łączyć, niektórzy lekarze łaczą np z kwasami, a reakcja cery jest bardzo indywidualna, dla mojej buzi było to zbyt dużo, dla mojej koleżanki bez róznicy, żadne podraznienie nie wystąpiło. Podobnie jest z kosmetykami do demakijażu i mycia. Im delikatniej tym lepiej, ale co dla jednego delikatne dla innego zbyt drażniące. Uważaj z kremami, one mogą bardzo podrażnić, lepiej jak najprostsza receptura, u mnie sprawdzał się Toleriane LRP,w wersji Light. Absolutnie delikatny.
milkyway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując