2009-03-17, 22:06
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: rzucić palenie
Cytat:
Napisane przez madzya
narazie jest ok. Podkradłam kolezanką ze trzy razy papierosa ,aby "ściągnąć bucha" i za każdym razem potem powiedzialam sobie,że przecież to mi nie smakuje,że po co mi to i że lepiej się będe czuła bez tego.Kurcze to naprawde działa i dopóki nie widzę, jak znajomi palą to mnie nie ciągnie. 
|
Witam , podlaczam sie do Was - ja tez rzucilam palenie 01.01.2009 . Od tego czasu zapalilam moze z 4 papierosy(ktorymi ktos mnie poczestowal) i za kazdym razem kiedy mi sie to zdarzylo to zapalilam "dla towarzystwa".Bylo to przyjemne ale bez wielkich jakis ekstaz- moge sie obejsc na luzie . Niestety od kiedy rzucilam palenie to przytylam , zaczelam robic diete od zeszlego tygodnia , teraz zaczynam moj drugi tydzien.Zapisalam sie na forum wsparcia w tym temacie. To dosyc hard- rzucic palenie i do tego jeszcze robic diete , ale czuje sie dobrze jak na razie.
To forum "dietetyczne" mnie motywuje , samej mi sie nie chcialo , brakowalo mi samozaparcia.
Wracajac jeszcze do palenia to uswiadomilam sobie , ze papieros dawal mi jakies opracie psychologiczne dzieki ktoremu ,mniej mialam ochote na jedzenie (kiedys cierpialam na bulimie ) . Przestawalam palic juz wiele razy i nigdy nie stanowilo to dla mnie duzego problemu , za kazdym razem jednak tylam i to powodowalo ze wracalam do fajek.
Te dwa tematy sa u mnie polaczone . Na razie sie trzymam i z moja dieta i z fajkami , pomimo paru malych wpadeczek. Pozdrawiam Was i zycze odwagi
|
|
|