Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bardzo tłusta cera, zaskórniki, naczynka, kwasy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-08-11, 18:19   #1
aktin
Raczkowanie

Bardzo tłusta cera, zaskórniki, naczynka, kwasy

Mam taki problem.Mam mocno tłustą cerę(ale dość wrażliwą) i bardzo niezdrową przypadłość od wielu lat, tzn. wyciskam zaskórniki. Nigdy nie miałam problemu z naczynkami, wydaje mi się, że nie mam naczynkowej cery, żadnych rumieni, zaczerwienień itp. Problem w tym, że zauważyłam niedawno kilka drobniutkich naczynek w miejscu, które najbardziej maltretuje wyciskaniem, tj. okolice nosa, pod dolną powieką. Czy jest możliwe,że te naczynka pękły w wyniku mechanicznego uszkodzenia i nie mam powodów do zmartwień, czy to dopiero początek procesu? Dodam, że mam problem z naczynkami na nogach, ale nigdy nie miałam tego typu niespodzianek na twarzy.
Jesienią chciałabym zastosować kuracje kwasami i wiem, że przy cerze naczynkowej ( a być może taką mam) nie wskazane są kwasy aha w dużych stężeniach tylko bha. Wiem, że mogłabym stosować np. Diacneal. Czy mogłabyś podać mi nazwy innych bezpiecznych dla naczynek kremów z kwasami.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź.
aktin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując