Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pytanie o staż - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-19, 16:50   #3457
magdziaS
Podróżniczka

Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez mika456 Pokaż wiadomość
Prosze powiedzcie mi jak to jest z tymi wolnymi dniami na stazu.
Mnie dokladnie 23 marca mija miesiac od rozpoczecia stazu, czyli przysluguja mi te pierwsze 2 dni wolne ktore moge wziac dopiero po przepracowanym miesiacu. Natomiast jak jest z kolejnymi ? Wiem, ze nie musi minac miesiac, czyli ja po tym 23 marca moge od razu wziac sobie 4 dni ? A potem kolejne dopiero po 23 kwietnia czy jak to jest ?
Bede wdzieczna za odpowiedz Dzis pytalam u siebie babki w pracy, ale ona niestety sama nie wie jak to jest, a nie chce potem miec jakis problemow w urzedzie jak bede zawozic im liste obecnosci.
Rozpoczelas staz na nowych zasadach. A wiec przysluguja Ci dwa dni za kazdy przepracowany miesiac. W sumie 6 dni za 3 miesieczny staz. Jesli rozpoczelas staz 23 lutego mozesz wziac 2 dni po 23 marca. Minie kolejny miesiac mozesz wziac kolejne dwa dni, czyli 2 dni po 23-cim kazdego miesiaca. Nie musisz oczywiscie wykorzystywac tych dni po kazdym miesiacu. Mozesz zostawic sobie 2 dni z marca i po 23 kwietnia mozesz wziac 4 dni.
W ostatnim miesiacu odbywania stazu przysluguja Ci 4 dni ( 2 za miesiac poprzedni i 2 za miesiac ostatni ) To jest nowosc. Przy stazach rozpoczetych na starych zasadach - przed nowym rokiem (ustalonych w starej ustawie) niestety nie ma mozliwosci podjecia 6 dni w przypadku stazy 3 miesiecznych i adekwatenie do dl. trtwania stazu (czyli nie ma mozliwosci podjecia 2 dni za ostatni miesiac)

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora