Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - za mała główka płodu????
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-21, 08:36   #2
Amazonia23
Zakorzenienie

Dot.: za mała główka płodu????

Cytat:
Napisane przez helga8 Pokaż wiadomość
Witam, miałam dzis USG i po powrocie do domu
odkryłam ze obwód główki jest za mały. Wg OM kończę niedługo 20 tc, ale mam dłuższe cykle i na pewno ciąża jest młodsza o jakieś 5 - 6 dni. Tak też wskazują wymiary płodu - ok 19 tydzień, tylko te nieszczęsne HC wynosi 149 mm, co wskazuje na 18 tydzien. W sumie lekarz nic nie powiedzial, ale boje sie ze cos jest nie tak, tym bardziej ze na samym początku ciąży miałam okropną opryszczkę i wiem, ze jest ona niebezpieczna dla rozwijającego płodu, powoduje m.in właśnie małogłowie. gdyby to był juz III trymestr nie martwiłabym sie, bo wiem ze wtedy wymiary bardziej sie różnicuja, ale na tym etapie??? Jesli juz to chyba powinna byc wieksza ta główka od wieku ciazy. Chyba pojde na USG 3 d, bo odejde od zmysłów, wertuję internet i widze ze niewiele osób ma taki problem, czesciej jest odwrotnie, czyli głowka wieksza Może któraś z Was miała podobnie??? W razie czego ochrzancie mnie, ze panikuje
Nic sie nie martw ja skonczony 37 tydzien i prawie cala ciaze wymiary mi sie nie zgadzaly raz ze nie mozna do konca ufac usg a dwa że są podzialy od do i dziecko moze byc za male w moim przypadku za duze... Nie masz sie czym martwic jakby cos bylo nie tak to lekarz by od razu powiedzial.usg mojej lekarki przy wymiarze glowki 146 podało że jestem w 19tyg6dn wiec widzisz co usg to inne wyniki...

Ciuszki

Amazonia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując