Dot.: Poważny problem u kota !
A może powiesz, gdzie jest "słonecznikowe pole", to może będziemy mogły doradzić jakiegoś sprawdzonego weta? Ja przez lata zajmowałam się pomocą zwierzętom i wiem, jak często dochodzi do mylnych diagnoz stawianych przez wetów. Raczej mogę spokojnie i z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, ze jest to większość diagnoz (jeśli dzieje sie coś poważnego, a nie pies ma skaleczoną łapę...) u przeciętnego weta. Najważniejsze jest, aby trafić do dobrego lekarza. Ja zawsze porównuję wizyty u "normlanych" wetów, gdzie 1 osoba zna sie na wszystkim, a w dobrych klnikach, gdzie są specjaliści. To tak jak z ludzkimi lekarzami. Jeden nie zna sie na wszystkim, są specjalizacje. Jak kiedys byłam u onkologa z moim psem i na koniec wizyty zapytałam o swędzącą w 1 miejscu skórę psa, to od razu usłyszałam, że on moze oczywiscie zgadywac, bo na studiach przerabiał choroby skóry, ale od lat sie tym nie zajmuje i nie ma o tym po prostu pojęcia. Trzeba iść do dermatologa. Jeśli kot ma jakis problem z układem trawiania, to tabletki na odrobaczenie moga mu nawet zaostrzyć stan i zaszkodzić.
Napisz gdzie mieszkasz.
|