2006-01-14, 11:49
|
|
Podróżniczka
|
Dot.: Od lipca szukam chetnych do wyjazdu-lub sama przyjade -Anglia
Cytat:
Napisane przez betinka6
podaje maila betinka6@tlen.pl tez jestem bardzo zainteresowana!! tylko dizewczyny słyszałam ze lepiej jest w marcu- kwietniu jechac bo od czerwca zjezdza bardzo duzo studentow z całego swiata i trudno jest prace znalezc... chyba ze cos wczesniej bysmy sobie juz nagrały....
|
Hmmm.... ja byłam w zeszłym roku - czerwiec-wrzesień. Prace mieliśmy, znaleść było nie trudno, chociaż łatwo też nie było. Od czerwca do stycznia jest najwięcej ludzi. W sierpniu lub na początku września zaczynają studenci wracać do domów, więc automatycznie pracy jest więcej i łatwiej o nią, a agencje czasem nawet "zabijają się" o pracowaników Daletgo z własnego doświadczenia wiem, że lepiej jest jechać pod koniec sierpnia i poświęcić tydzień-dwa na szukanie pracy, żeby zacząć spokojnie od września pracę. O nagrywaniu wcześniej raczej bym nie marzyła, chyba, że od jakiejś agencji, która się zgodzi coś załatwić wcześniej bez spotkania [lub z gazety...ale ja nie ufam takim ogłoszeniom ] Oczywiście nikogo nie zmuszam do wyjzadu w sierpniu - bez przesady Po prostu wiem, że wcześniej [ bo praca licencjacka ] nie damy ze znajomymi rady, więc wolimy poczekać do sierpnia [ i tak planujemy już tam zostać, więc dwa miesiące nas nie zbawią ]
EDIT: Zaznaczam, że cały czas piszę o Glasgow[bo tam byłam] a nie o Londynie czy jakimś mieście w Anglii bo się po prostu tam nie orientuję
|