Wątek
:
lepienie z gliny
Podgląd pojedynczej wiadomości
2009-03-24, 16:14
#
1
madzia506
Przyczajenie
lepienie z gliny
witam Forumowiczki
mam ogromną prośbę... jestem zupełną amatorką, z plastyką miałam do czyniania jakieś 10 lat temu wiec musze sie przyznać z nie wiem co w trawie piszczy... a chodzi mi konkretnie o lepienie z gliny
znalazłam ostatnio na strychu kawałek gliny który kiedyś mój brat przytaszczył ze szkoły ( o ile dobrze pamiętam używał jej właśnie na plastyce ) i chciałabym go jakoś wykorzystać. kocham tworzyc przeróżne cudaki, zazwyczaj z modeliny czy masy solnej, teraz jednak chciałabym zabrac sie za glinę i stworzyć coś co mogłoby faktycznie stać sie ozdobą salonu, czyli nie tylko owego cudaka ulepić ale również wypalić i nanieść na niego szkliwo. no i tu zaczyna się problem. wiem ze wypalić można zrobione rzeczy w pracowniach ceramicznych za niewielka opłatą, jednak jak wyglada sprawa szkliwienia? szukałam po internecie ale nie wiele sie dowiedziałam. tak jak mówie jestem amatorką i wielu rzeczy nie rozumie, a informacje odnoście tego z czego składa sie szkliwo niewiele mi pomagają bo i tak sama go nie stworze... czy można gdzieś je kupić? jeśli kto kolwiek moze udzielić mi jakichkolwiek informacji odnośnie tworzenia z gliny będe wdzięczna
chętnie wysłucham wszystkich wskazówek i uwag
przydadzą sie z pewnością
a kto wie może w krótce dodam zdjęcie mojego pierwszego glinianego kocura z prawdziwego zdarzenia... tak przynajmniej mi sie marzy....
madzia506
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do madzia506
Znajdź więcej postów madzia506