Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - WYLECZYLIŚMY TRĄDZIK - rady, sposoby, środki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-24, 17:10   #11
Calia
Przyczajenie

Dot.: Trdzik naprawdę można wyleczyć !!!!!!! Przeczytajcie !!!

courtney, znalazłam opakowanie od tych ziół Graviola. Cytuję naklejkę: "Instituto Peruano de investigation Fitoterapica Andina, Drogueria Ipifa Lima". Jest też stronka www.ipifa.org. Te zioła są na pewno sprawdzone przez mojego lekarza.

rempage, co do alkoholu to zawsze mówiono że szkodzi na cerę, ale chodzi głównie o te mocne trunki. Nie wiem jak to jest dokładnie z piwem..? Za zdrowe to ono nie jest, ale nie popadajmy w skrajności i nie dajmysię zwariować! W końcu każdy z nas potrzebuje od czasu do czasu trochę przyjemności

Dronf, dobrze, że podałaś linka do tego kremu bo przynajmniej wyszło że to nie ten Zauważyłam już wcześniej że mają produkt o takim samym przeznaczeniu ale z zupełnie innym składem, niż ten którego używam, a ten skład faktycznie nie jest za dobry. Trochę to dziwne.. Krem którego ja używam to http://vilcacora.biorelax.pl/catalog...roducts_id/273 i tutaj już skład jest dobry. Na stronie nie ma więc podaję: burdok, E.P oil, shea masło, tricum vulgare, olej migdałowy, wit A C E, rose hipp seed oil, cheekweed oil, sangre de drago, avcado oil, kwas salicylowy, G.S.E. - H. Ostatnio wprowadzili duże opakowania 100g i kosztują niewiele więcej co 50g (ok 150zł). Zgadzam się, że nie da się w 100% uniknąć tych wszystkich złych składników (np przeczytałam gdzieś że olej migdałowy jest komedogenny a występuje w moim kremie HBA). Grunt to mieć zdrowy rozsądek. Już ograniczenie i zrezygnowanie z tych kosmetyków, które mają bardzo zły skład to krok naprzód. Patrząc jednak na kosmetyki wegańskie, trudno jest czasami doszukać się złych składników, bo one po prostu są w 90% naturalne. Biorę też pod uwagę swoje doświadczenia i przyznaję, że odstawienie chemicznych kosmetyków było jednym z moich głównych kamieni milowych w walce z trądzikiem. Szczęściarze Ci, którzy używają wszystkiego i nawet wągra u nich nie widać. No cóż.. nie ma sprawiedliwości. Mówimy jednak cały czas o tych, co trądzik mają i używając tradycyjnych kosmetyków niestety pogarszają tylko jego stan
Calia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując