Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - DZIEWCZYNY pomóżcie-jestem w tym zielona
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-01-14, 18:49   #6
Kachulec
Zakorzenienie

Dot.: DZIEWCZYNY pomóżcie-jestem w tym zielona

Cytat:
Napisane przez paulakrk
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=92249
Julia - tutaj wyjaśniałam w czym rzecz!

Natomiast jesli chodzi konkretnie o Twoj przypadek- jak najbardziej,że przedłuża się także pazurki "zjedzone" czy "obgryzione". Zawsze robimy to na szablonie i trwa to nieco dluzej niz przedłuzenie zwyklych pazurkow- sa one po prostu bardziej problematyczne i wymagaja wiecej uwagi.
Kiedy juz zdecydujesz sie na przedluzenie musisz pamiętać ,że nie możesz zażyczyć sobie tipsów o niewiadomo jakiej dlugosci, bo po prostu dlugo na tak zniszczonej plytce nie wytrzymaja - przedluzyc najlepiej troszke za opuszek. Normalnie uzupelnia się tipsiki co ok 3 tyg jednak w przypadku ogryzkow , należy to poczatkowo robic nawet co 10 dni - dzieki wzmożonej pielęgnacji latwiej i szybciej bedzie je mozna doprowadzic do porządanego stanu. Musisz też jeszcze pamiętać o jednej, arcyważnej sprawie - żel na tak zjedzonych paznokciach może trzymać się znacznie gorzej niż na normalnej płytce wiec wszelkie wkładanie lapek do buzi jest zakazne!!!!!!!
Natomiast o przedłużone pazurki dbasz tradycyjnie - ale to poszukaj sobie na forum

Kachulcu - jesli pazurki masz jeszcze za krótkie by je tylko utwardzić , najlepiej bedzie jak je rzeczywiscie przedluzysz i bedziesz regularnie uzupelniala - wtedy w pewnym momencie wraz z uplywem czasu, dojdzie do sytuacji ze pazurki beda zażelowane Ewentualnie gdy pozury podrosną na żadaną długosc mozna bedzie spilować zel inalozyc go od nowa - wtedy juz specjalny specyfik do utwardzania naturalnej płytki! Ale musze Ciebie zmartwić - nie ma znaczenia czy masz tipsy czy tylko utwardzone pazurki - uzupełnienie musisz robic tak samo czesto ( srednio co 3 tyg - (choc to kwestia indywidualna!)
Ehhh :P no cóż będę musiała poczekać aż jeszcze troszke podrosną :P
Dziękuję za odpowiedź i wyjasnienie

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując