Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-25, 19:25   #2511
mclilu
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
A ja byłam dziś na konsultacji w Soldencie
I powiem Wam, że ceny podobne jak w Dental-Medzie. Ale podejście... Zupełnie inne! Mogłam zadawać pięć tysięcy pytań i na każde uzyskałam konkretną, prostą ale i wyczerpującą odpowiedź.
I co najlepsze, zostałam odwiedziona od Damona. Tzn może inaczej, orto mi go nie odradzała tylko przekonała, że bez ekstrakcji się nie obędzie (aż cztery zęby ale jak mus to mus!) więc Damon będzie trochę bez sensu.
I teraz się zastanawiam nad kryształem. Cena podobna czyli taka na jaką byłam już nastawiona (2600 za łuk). Jak usłyszałam, że Damon nie koniecznie to myślałam nad zwykłym metalem ale z drugiej strony jestem uczuleniowcem, atopikiem i astmatykiem :P więc szansa, że mam uczulenie na nikiel jest spora... Np jak noszę kolczyki inne niż srebrne to dziurki zaczynają mi się babrać, nawet te teoretycznie wygojone.
Nie wiecie czy znajdę tu kogoś z dużym stażem kryształowym? Najlepiej jeszcze żeby to były ICEy bo takie ewentualnie będę miała.

03.04 wyciski, zdjęcia (muszę jedno zrobić jeszcze raz, to z profilu, bo mają jakiś specjalny program, który pokazuje dokładnie co, gdzie, kiedy, ile itd trzeba robić i zdjęcie musi być kompatybilne z programem) i po tyg dowiem się jaki jest plan leczenia.
Szkoda tylko, że to wszystko wyjdzie ok 500zł... Aż mnie portfel rozbolał.
Możesz zawsze założyć normalne zamki tylko bez niklu - mój profilaktycznie tylko takie zakłada, bo nigdy nie wiadomo - wiem że sa też tytanowa dla alergików! Dobrze że szczerze Cię poinformowali z tym Damonem bo czasem lekarze upierają sie przy tym modelu a później i tak wyrywają!

Czyli aparacik tuż, tuż...
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując