2003-09-16, 13:08
|
|
|
Raczkowanie
|
Re: lekki krem z filtrami na dzień/ cera tłusta
Ja w cenie do 80 zł uzywałam takich kosmetyków :
- mój faworyt tutaj to Clarins za 85 zł 50 ml i jest to Hydra - Matte Day Lotion ( Fluide Jour Matifiant Hydratant ) który naprawdę ładnie nawilża skórę - mam go teraz na bużce . I mimo nazwy nie matuje on skóry , błyskawicznie się wchłania , w ogóle nie podraznia i ładnie sie trzyma i nawilża cały dzień . Zobacz opinie wizażanek .Tylko że nie ma filtru no i cię to pewnie nie urządza .
Uzywałam z aptek jeszcze :
- hydraphase XL UVA 12 firmy la roche posay - bardzo fajny , intensywnie naprawdę nawilża , szybko się wchłania i pozostawia matowy efekt .
- hydrance optimale UV 15 - dla cery tłustej , też lekki , fajny nawilżający kremik ale stosowany sam - u mnie z make-upem się wałkował ( ale wolę hyraphase )
- i bardzo dobry jest też krem Lieraca za 90 zł Systemic SPF 12 ( co prawda krem miejski ) ale bardzo dobrze nawilża , ekspresowo się wchłania ma leciutką konsystencję i co najważniejsze nie zatyka porów , i po nałożeniu nie pozostawia lepkiej i świecącej warstwy . Szklany pojemnik z dozownikiem i witaminki C i E . Po clarinsie to mój faworyt nr 2 .
Być może cię to trochę ukierunkuję i będziesz mogła im się bliżej przyjrzeć w aptekach . Bo niestety z drogerii albo polskich kosmetyków z wysokim filtrem to nie znam .
Ale jeżeli ty uzywasz Effeclaru i masz buźkę z tendencją do przetłuszczania to powiem ci szczerze że też uzywałam i był niezły u mnie ładnie się wchłaniał , polepszał skórę- wyrównał niedoskonałości i była jaśniejsza i gładsza ale chyba na dłuższą metę jest silny i skóra się przyzwyczaja i buntuje . Tak zareagowała moja .
Ta neutrogena to też jakby z kwasami AHA ? (Tak mi się wydaje ) Więc stosujesz takie mocniej działające kosmetyki . A może warto trochę zmienić i zamiast tych dość mocnych kosmetyków zainwestować w Clarinsa na dzień i serum na noc ? I troszkę zbalansować tłustą buźkę ? Ja miałam przetłuszczającą się cerę z bardzo widocznymi porami ( nawet bardzo drogie AHA nie pomogły ) - po miesiącu stosowania łagodnego duetu Clarins -(2 kremy w cenie 160 zł )naprawdę stan skóry bardzo się poprawił. I teraz bez obaw uzywam kosmetyków dla cer normalnych .
Szczerze mówiąc to taka moja paplanina - ponieważ tyle ile jest kobiet tyle jest cer ( mam takie wrażenie ) . No ale myslę że przynajmniej już jesteś bogatsza o trzy nawilżające kosmetyki z filtrem .
|
|
|