Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wycieczka Do Londynu - Przydatne Informacje
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-28, 01:34   #3
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia
Dot.: Wycieczka Do Londynu - Przydatne Informacje

Cytat:
Napisane przez szczypioor Pokaż wiadomość
Witam.
Trafiły mi się bardzo tanie bilety do Londynu i lecę tam na 2 dni.
Proszę o jakieś praktyczne informacje.
Jak najtaniej dojechać do centrum z lotniska Gatwick?
Jaka jest cena przejazdu metrem (bilet jedno dniowy)?
Znacie jakieś tanie sprawdzone hotele?

Będę poruszać się raczej w centrum, szkoda czasu na wyjazdy na obrzeża Londynu.
Co warto zwiedzić w pierwszej kolejności gdyż czas ograniczony (2dni).
Gdzie warto coś zjeść?

Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie cenne informacje!!!
Ja lądowałam na Gatwick i jechałam do Londynu ( na obrzeża ) takim małym buskiem odwożącym ludzi w różne strony. Ja jechałam z grupą zorganizowaną, ale na stronie lotniska mogą być informacje o transporcie. O ile się nie mylę, to Centralwings miało na swojej stronie informacje o takich liniach dojazdowych dla każdego lotniska. Poszperaj na ich stronie.
Kwestii biletów w ogóle nie pamiętam, nie ja kupowałam, a nie pamiętam ile dawałam za nie kasy. Zresztą ja mieszkałam na zadupiu Londynu.
Co do taniego noclegu, to jeśli chcesz, to napiszę Ci na prv, gdzie mieszkały moje koleżanki. Blisko centrum, nawet była w obsłudze babka z Polski. Czy tanio - nie wiem, mogę się zapytać.

Dla mnie punkty obowiązkowe to:
1. Madame Tussauds ( ja się świetnie tam wybawiłam i wygląda to zupełnie inaczej, niż w gazetach moim zdaniem. )
2. Twierdza Tower ( coś cudownego, robi niesamowite wrażenie, mi się tam podobało najbardziej z całego dwutygodniowego pobytu w Londynie )
3. Natural History Museum - tu widać jak fajnie można zorganizować muzeum, aby było ciekawe zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Ekstra ekspozycje, fajne animacje ( można odczuć na własnej skórze trzesięnie ziemi ). Bomba.
4. Teraz będzie gafa, bo nie pamiętam dokładnie nazwy, ale polecam to Muzeum, gdzie znajduje się Rozeta's stone. Dobre dla miłośników czegoś antycznego.
O żarciu się nie wypowiem, bo jadałam u mojej angielskiej host family.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując