2009-03-30, 12:07
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilka pytań dotyczących wyginania drutu-Wire Wrapping
Cytat:
Napisane przez anika7
Wielkie dzięki Moniko za podpowiedzi odnośnie użyteczności w odniesieniu do próby 
Tzn., że nigdy Ci się nie zdarzyło by przy oplataniu bazy drucik skończył się przed "czasem"?? Zawsze trzeba mieć tyle w zapasie do oplatania, żeby po prostu starczyło? Hmmm.... ładnie dogiąć na koniec roboty... ok, rozumiem ale jak mi się urwie "po drodze" to jak dognę końcówkę i potem dognę początek to będzie przerwa w spiralce zapewne :-(...
|
Zdarzało mi się,że się kończył Wtedy doginałam końcówkę i potem jak dołączałam kawałek to zostawiam sobie kawałek luzu i owijam. Owijam kawałek i potem wracam do momentu, gdzie to ma się łączyć i za pomocą tego kawałka "luzu" staram się końcówki tak podocinać byś się stykały ze sobą da radę tak robić i powiedzmy,że wo oczy się nie rzuca Tym bardziej jak ten styk będzie gdzieś z boku od wewnątrz Ale to się sprawdza tylko wtedy, gdy owijasz całość szczelnie do końca... bo jak planujesz gdzieś zostawić luz, kawałek nieowinięty to może Ci potem to dołączenie się "ślizgać" po bazie.
|
|
|