Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wasze ulubione cytaty z sagi Zmierzchu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-31, 00:35   #1358
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23
Dot.: Wasze ulubione cytaty z sagi Zmierzchu

Jeden z cytatow z Midnight Sun (wiec na biało)

Pochyliłem się w jej kierunku. Uczucia, które się we mnie kłębiły, nie poddawały się opisowi, nie znałem słów zdolnych je wyrazić. Mogłem tylko bezwolnie się im poddać.
Oparłem się policzkiem o wgłębienie pod jej gardłem. Byłem tak blisko niej! Wtulony w nią, przytulony do jej miękkiego, cudownego ciała. Płonąłem, spalałem się, obracałem w popiół i niczym feniks odradzałem się na nowo, by znów pokornie poddać się płomieniom.
Musiałem wstrzymać oddech. Chociaż na chwile przerwać tortury zadawane memu ciału, by móc w pełni poczuć tę obezwładniającą przyjemność przebywania tak blisko niej.
Moje dłonie ześlizgnęły się z jej twarzy, zsunęły się w dół po jej szyi, zachłannie zapamiętując jej aksamitną, jedwabistą gładkość, aż spoczęły na jej ramionach.
Wiedziałem, że to co zaraz zrobię, będzie niewłaściwe. Już nawet nie walczyłem. Moja lepsza strona poległa w tej rozgrywce. Za to ta bardziej egoistyczna triumfowała.
Delikatnie musnąłem czubkiem nosa jej obojczyk i oparłem głowę o jej piersi.
Dźwięk jej bijącego serca był upajający. Trzepotało niczym maleńki ptaszek uwieziony w klatce. Ale biło. Czułem jego mocny rytm, ten głęboki takt ożywiający jej drobne ciało.
Z głębi mojej piersi wyrwało się stłumione westchnienie. Nie spodziewałem się, że dostanę tak wiele.
Żadna siła na świecie nie oderwałby mnie teraz od niej, żadne poczucie odpowiedzialności, żaden lęk, żadna wizja nie były w stanie przekonać mnie, że powinienem wyrzec się tej cudownej bliskości.
Pragnienie szarpało bólem moje gardło, ale stłumiłem je z łatwością. Nawet ono nie mogło przerwać tej chwili.
Jej serce się uspokoiło, zwolniło i równo, z determinacją wybijało swoją melodię. A ja trwałem zasłuchany.

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora