2009-03-31, 00:27
|
|
BAN stały
|
Dot.: Mamy w uk
Cytat:
Napisane przez monka23
Aga 1 roczek to zleci  Dobrze jest tez zalatwic sobie praktyki , staz w JC. Sa darmowe trwaja od kilku tgodni do kilkunasu miesiecy. Czasem tak jest ze przyjmuja stazystów tam gdzie mieli wlasnie ten staż, ale to bardziej pod osoby juz z jakias konkretna profeska Choc jak zaczynasz kurs to mozesz sprobowac , a noz ci sie trafi staz sekretarki, i bedziez na bierzaco zpraktyka i teoria , albo sprobowac po pol roku. Ja od wrzesnia tez cos zaczne , ale musze posiedziec, co konkretnie mi sie przyda , poza ang.
|
No mam nadzieje ze szybko zleci bo prawde mowiac chcialabym przestac byc zalezna od meza i zaczac zarabiac... Niby wszystko wspolne ale wolalabym zebysmy oboje pracowali. Co innego gdy Milenka byla niemowleciem i potrzebowala mamy 24h na dobe a co innego teraz. Ale to moj indywidualny pogod. Podziwiam mamy ktore poswiecaja sie wylacznie dzieciom przez wiele lat. Ja juz potrzebuje "wyjsc" z domu chociaz na 6 godzin dziennie .
Dzieki monka za wiadomosci odnosnie stazu, zaczne sie bardziej orientowac w tym temacie jak juz zaczne szkole .
trzymajcie za nas kciuki w piatek i sobote bo wielka wyprawa przed nami. Jedzemy do Polski. O 16. mamy prom do Francji wiec o 14. wyjezdzamy. Juz sie nie moge doczekac, uwielbiam takie wycieczki i ciekawa jestem jak mala ja zniesie i czy bedziemy po drodze nocowac. Kupilismy dzis roletki na szybe dla Mili i DVD na zaglowek fotela zeby bajki sobie ogladala. 
---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------
Cytat:
Napisane przez pamelka24
mam pytanie do ciebie zyletkowe zycie czy ty zakladalas w Uk swojemu dziecku konto Child Trust Fund?
ja tak i jestem ciekawa czy moj syn mieszkajac w PL bedzie mogl jak skonczy 18 lat pojechac po odbior kasy?a moze to konto juz mu sie nie nalezy?..nie mam pojecia? jak myslicie?
|
Ja juz rok zwlekam z zalozeniem tego konta a mam czas do czerwca, musze sie w koncu wybrac do banku. Dopiero niedawo sobie o tym przypomnialam. Na pytanie Ci nie odpowiem niestety bo sama nie wiem
|
|
|