Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-31, 05:18   #801
Ducky Duck
Raczkowanie

Dot.: Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Costynuuna Pokaż wiadomość
mam w planach kupić w najbliższym czasie nowy telefon, i skłaniam się do Nokii n82 .
Cena to minus, ale poza tym jestem prawie zdecydowana.

Szuakm telefonu z dobrym odtwarzaczem mp3, głosnikiem, aparatem , pamięcią .. jaki telefon jeszcze sie sprawdza pod względem tych funkcji,oprócz nokii n82 ?
A na czym Ci zależy najbardziej z tych podanych rzeczy? Ze swojego doświadczenia z telefonami mogę powiedzieć tak: najbardziej cenię sobie Nokie, właśnie te z Symbianem (czyli np. N82, chociaż zastrzegam, że akurat z tym modelem z serii N nie miałam do czynienia). Jeśli miałabym się wypowiadać natomiast o najlepszych telefonach pod względem jakości zdjęć i muzyki, powiedziałabym, że są to telefony marki Sony Ericsson.

Zalety Nokii z serii N? Przede wszystkim Symbian, który daje dużo możliwości, ale to wówczas, gdy jesteś zainteresowana nowinkami, aplikacjami, grami itd. i lubisz mieć w telefonie tysiąc mniej i bardziej użytecznych programów. Wtedy z Nokii z Symbianem będziesz zadowolona. Ja mam Nokię z tym oprogramowaniem i wielokrotnie bardzo mi się to przydało, teraz już nie wyobrażam sobie, żebym miała mieć jakiś zwykły telefon bez tego oprogramowania, mimo że moja Nokia (a jest to już raczej starszy model bo 3230) nie robi jakichś superwypasionych fotek, a jakość mp3 też jest raczej marna. Nie do fotek i nie do muzyki mam telefon, więc te wady jestem w stanie akceptować.

Będąc wielką fanką Nokii przyznaję, że zdjęcia w porównaniu z SE robi dużo gorsze - mam tu na myśli zarówno starsze modele jak moja 3230 (1.3mpx) jak i nowsze modele typu N70 czy N73. Mam wrażenie, że w tych modelach zdjęcia różnią się głównie rozdzielczością, a szumy na zdjęciach w sztucznym świetle jak były tak są. Dźwięk w nowszych Nokiach jest lepszy niż w mojej, to się na pewno poprawiło, już w N70 widziałam dużą różnicę, więc w N82 pewnie jest tylko lepiej.

Podsumowując: ja wybrałabym Nokię, niekoniecznie N82 bo mi się z wyglądu średnio podoba. Osobie, której zależy na ciekawym telefonie z intuicyjną obsługą też poleciłabym Nokię. Komuś, kto szuka mp3 i aparatu z funkcją telefonu powiedziałabym dwa słowa: Sony Ericsson.