Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wspólne zakupy i wymiany próbkowe - chwila refleksji ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-31, 11:20   #7
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45
Dot.: Wspólne zakupy i wymiany próbkowe - chwila refleksji ;)

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
1) Najprostsze. Dlaczego? Po co nam wymiany próbkowe i wspólne zakupy ?
Jak to po co? Dla przyjemności Przyjemności płynącej z poznawania nowych, często niedostępnych w polskich / bądź też juz wycofanych z produkcji zapachów, a przy okazji nawiazania nowych kontaktów z przemiłymi Wizażankami

Cytat:
2) Zarówno w przypadku wymian próbkowych jak i wspólnych zakupów powierzamy najczęściej obcej osobie, której tak naprawdę nigdy nie widzieliśmy na oczy szczegółowe dane dotyczących naszego adresu zamieszkania. Wspólne zakupy to jeszcze bardziej ekstremalny sport - tam dzielimy się numerami kont i przesyłamy danej osobie często wysokie kwoty pieniędzy. Ufamy. Bezpośrednie pytanie. Dlaczego ufasz?
(Podpowiedzi wpostaci potencjalnych odpowiedzi nie będzie )
We wspólnych zakupach do tej pory udziału nie brałam - w takich, przy okazji których "rozbija się" flaszkę na mniejsze odlewki. Zdarzało mi się natomiast kupować perfumy na Allegro, Truskawce czy innych zagranicznych perfumeriach w imieniu którejs z Wizażanek - i problemu nigdy nie było. Najmniejszego. Tak, to jest kwestia zaufania, nie tyle może w ujawnianiu adresów co właśnie przekazywania pieniedzy, ale ja mimo wielu (poza-Wizazowych) bolesnych doswiadczeń nadal znajduję tu osoby, którym w tej kwestii ufam. I myśle, że my wszystkie biorące udział we wspólnych zakupach, myślimy podobnie
A dlaczego? Bo w żadnym miejscu, wirtualnym czy nie, nie spotkalam tylu wspaniałych, życzliwych odsób, które na pierwszy sygnał, ze ktoś czegoś potrzebuje, nie tylko zwiazanego z perfumami, odpowiadaja natychmiastową reakcją i pomoca. Tutaj po prostu są ludzie, których lubię i którym wierzę. (Nie wykorzystywać )