Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Walka z CELLULITEM w miesiąc
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-04-01, 12:22   #2170
fenomena
Raczkowanie

Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc

Cytat:
Napisane przez borntoboogie Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Kiedyś udzielałam się w tym wątku dosyć często i właśnie z nadchodzącym latem postanowiłam znów walczyć z panem C.
Nie czytałam wszystkiego, co zdąrzyłyście przez ten czas napisać, ale z tego co widzę, to same nowe dziewczyny się pojawiły
Zaraz wskoczę pod prysznic i rozpocznę moją - zakładam - 3miesięczną walkę o jędrny tyłek i uda spotkaniem z Syrenką.
Pozdrawiam Was i mam nadzieję, że mogę się przyłączyć
witamy

Cytat:
Napisane przez laura999 Pokaż wiadomość
Widzę, że nie jestem sama z problemem tego okrepieństwa- Cellulitu...
Muszę wreszcie coś z tym zrobić, bo już 3 lata nie byłam na basenie- ze wstydu ;((

C.nabawiłąm się dzięki braniu tabletek anty...ehhh gdyby chociaż jakaś przyjemność z tego była a ja je brałam tylko ze względu na uregulowanie okresu...

Od początku tego roku postanowiłam się zabrać do walki! I tak:

-używam kremów-kilka rodzajów Eveline (ten czerwony jest fajny, lubię to nagrzewanie), Ziaja- ten czarny.
- masuję się rękawicą sizelową (została po mojej walce z C. z tamtego roku, którą jedank szybko przerwałam, zniechęcona)
- masuję się szczotką z takimi gumowymi wypustkami
-używam gąbki Syrena- tyle, że na sucho, a nie podczas prysznica. Dla mnie nie jest taka ostra, chociaż mam delikatną skórę, chyba jestem masochistką
-nie słodziłam- teraz od tygodnia jednak znów słodzę
-ograniczyłam jedzenie- a słone przekąski prawie porzuciłam- jednak jak na razie schudłam tylko trochę, głownie z piersi, które i tak nie są zbyt pokaźne ;(
I mówiąc szczerze nie wiem, czy dalsze ograniczenia w jedzeniu mają sens, bo nie chcę za bardzo chudnąć, tylko pozbyć się tego okropieństwa cellulitu!

Jakieś 2 tyg temu zauważyłam poprawę, jednak wczoraj przeraziłam się- cellulit znów jest taki jaki był! Mam coraz mniej zapału...

Myślę, czy nie kupić sobie czegoś w stylu odchudzająca maska profesjonalna na ciało, np. borowinowa na allegro. Stosował ktoś? Bo nie wiem, czy cokolwiek to da ;(
w walce z C nie chodzi o to żeby ograniczyć jedzenie, ktoś może być gruby i go nie mieć, chodzi o to żeby nie dostarczać organizmowi toksyn bo one są jedną z głównych przyczyn powstawania tego świństwa, to że sie schudnie wcale nie znaczy że C sie zmniejszy
fenomena jest offline Zgłoś do moderatora